Ganioğlu ailesi, Kadınhanı'na 'Ganioğlu Sosyal Tesisleri (Taziye Evi)' binasını inşa ettiriyor. Hayırsever işadamı Mehmet Ganioğlu'nun öncülüğünde binanın temel atma töreni gerçekleştirildi. Günioğlu, "Burası Kadınhanı'mızın göz bebeği, hepimizin kullanabileceği bir yer olacak inşallah" dedi

Konya'nın saygın ailelerinden biri olan Ganioğlu ailesi, Kadınhanı'na 'Ganioğlu Sosyal Tesisleri (Taziye Evi)' binasını inşa ettiriyor. Önceki gün hayırsever işadamı Mehmet Ganioğlu'nun öncülüğünde Kadınhanı'nda, Konya protokolünün de katılımıyla binanın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kadınhanı'nın yetiştirdiği önemli işadamlarından biri olan Mehmet Ganioğlu, önceki gün doğup büyüdüğü ilçeye bir vefa örneği göstererek Kadınhanı'na Ganioğlu Sosyal Tesisleri (Taziye Evi) binasını kazandırmak için kolları sıvadı. Kadınhanı'nda düzenlenen temel atma törenine başta hayırsever işadamı Mehmet Ganioğlu olmak üzere Konya Valisi Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Daire Başkanı Osman Demirgül,Kadınhanı Kaymakamı Ercan Çiçek, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük, ,İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ve çok sayıda ilçe halkı katıldı. Yapılacak olan binanın temel atma töreninde bir konuşma yapan hayırsever işadamı Mehmet Ganioğlu, şunları kaydetti: "Bugün temelini atacağımız binamızda zemin katta 300 metrekare mutfak ve tuvalet, üst katta ise 300 metrekare hocalarımızın vefat edenler için affını isteyerek Kur'an-ı Kerim okuyabilecekleri, sizlerin dinlenebileceği, dua edebileceği ve serbestçe kullanabileceği bir mekan yapılacak. Yapıldıktan sonra ilçemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacağı kanaati ile ailemizle birlikte burayı yaptırmaya karar verdik."

MİSAFİRHANE ÖZELLİĞİ TAŞIYOR 

Amaçlarını taziye ziyaretlerini daha ferah daha rahat bir ortamda yapılmasını sağlamak olarak açıklayan hayırsever işadamı Mehmet Ganioğlu, "Hepimizin zor günlerinde, vefat eden babalarımız, annelerimiz, yakınlarımız, ebedi istirahatına çekilirken, evlerimizde yapılan taziye ziyaretlerini, bir araya gelerek acılarımızı paylaşma geleneğimizi, çok daha rahat bir ortamda, kabristanın hemen karşı tarafında olan bu taziye evinde yapılabilecek. İnşallah sizler de mutlu ve memnun olursunuz. Burası Kadınhanı'mızın göz bebeği, hepimizin kullanabileceği bir yer olacak inşallah. İnsanın en mükemmel varlık olarak yaratıldığını göz ardı etmemek lazım. Müslümanlar yaşamlarını günübirlik yaşamalı, tesadüflerin insanı olmamalıdır. Nefsin istekleri, şeytanın saptırmaları, kötü çevrelerin telkinleri doğrultusunda yönlendirilmemelidir. Böylesi bir hayat, pörsüyen yaşama heyecanını kaybeden kişilere, yeni bir hayatiyet kazandırır. Zamanımızı değerlendirelim diye buradayız. Zaman tohum gibidir. Biz de iyi bir tohum olalım, Müslümanlığın icaplarını yerine getirelim, yardımlaşalım, acılarımızı paylaşalım. Kim ana-babasını ya da onlardan birinin kabrini ziyaret ederse huzur bulur ve iyi kişi olarak kabul olunur. Biz de onlardan biri olalım inşallah" ifadelerini kullandı. Daha sonra Konya Valisi Muammer Erol'un öncülüğünde binanın temel atma töreni gerçekleştirilip, program son buldu.

MUSTAFA GÜZEY

FOTO ALTI:  Konya'nın saygın ailelerinden biri olan Ganioğlu ailesi, Kadınhanı'na 'Ganioğlu Sosyal Tesisleri (Taziye Evi)' binasını inşa ettiriyor.

Editör: TE Bilişim