7-10 Mayıs tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açan Aksaray Oto Show Fuarı'nda 42 firma ve 13 otomobil markası, yeni modellerini görücüye çıkardı. Aksaray'ın 'Çok Amaçlı Teşhir Alanı'nda gerçekleştirilen fuarda, Aksaray'daki otomotiv firmalarının tamamı hazır bulunurken, Konya ve çevre illerdeki otomotiv firmaları da yoğun katılım gösterdi. Fuarla ilgili Yenigün'e değerlendirmelerde bulunan firma temsilcileri Aksaray'da ilk kez düzenlenen fuardaki katılımın yoğunluğundan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeği geçen Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş'a teşekkürlerini iletti.

VİTO VE VİANO YENİLENDİ

Aksaray'da ilk kez düzenlenen Oto Show Fuarı'na, 2 yeni modeli ve 2015 model araçlarıyla katılım gösteren Mercedes-Benz, vatandaşların ilgi odağı oldu. Birçok katılımcı cep telefonlarıyla birlikte birbirinden şık tasarımların önünde fotoğraf çektirdi. Fuarla ilgili Yenigün'e değerlendirmelerde bulunan Mercedes-Benz'in Aksaray'daki adresi Bayraktarlar A.Ş. pazarlama ve iletişim sorumlusu Seher Bostan, "Araçlarımızı yakından gören katılımcılar ayrıntıları dikkatle inceleme imkânı buluyorlar. Bu güzel fuarda yeni Vito ve Viano modellerimizi görücüye çıkardık. Bu yeni tasarımlar büyük beğeni gördü" diyerek Mercedes-Benz'in fuardaki en gözde stantlardan biri olarak dikkat çektiğini söyledi.

YENİ FABİA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Fuara Konya'dan katılım gösteren Skoda'nın Konya'daki temsilcisi Konmar Konya Motorlu Araçlar, Yeni Fabia'yı ilk kez sergiledi. Aksaray Oto Show Fuarı'yla ilgili Yenigün'e konuşan Satış Danışmanı Adem Ödev, fuarın Aksaray'da bayiliği bulunmayan otomobil markalarını bir araya getirdiğini belirtti. Ödev, "Aksaray için iyi bir hizmet olmuş, emeği geçen herkese teşekkürler. Biz firma olarak 3 modelden 4 araçla fuara katılım gösterdik. Bunlar bu yıl ilk kez burada görücüye çıkan yeni Fabia, Süper B ve Octavia.  Bu modellerimiz üstün teknoloji tasarımları ve düşük yakıt tüketim değerleriyle büyük ilgi görüyor" diyerek fuarın beklentilerini karşıladığını ifade etti.

PASSAT VE JETTA'YA BÜYÜK İLGİ

Fuarda yer alan bir başka Konya Firması olan Volkswagen Yetkili Satıcısı Gökmen Otomotiv, 5 binek ve 3 ticari araç modelini otomobil tutkunlarıyla buluşturdu. Katılımcıların binek otomobillere yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Gökmen Otomotiv Satış Danışmanı Aydın Çınar, "Fuarın ilk gününde katılım oranı çok yüksekti. Standımız büyük ilgi gördü, ziyaretçiler en çok Passat ve Jetta modellerimize yoğunlaştı. Biz fuara Konya'dan katılan bir firma olarak beklentilerimizi karşıladık. Bu organizasyon Aksaray'a büyük prestij kazandıracaktır" diyerek ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş'ın fuar alanını sürekli dolaştığını ve firma temsilcileriyle yakından alakadar olduğunu dile getirdi.

TEK SEFERDE 4 ARAÇ SATTIK

Fuarda yerini alan bir diğer Konya firması olan Iveco Konya Bayi ve Yetkili Servisi Büyüksoylu Otomotiv, Aksaray Oto Show Fuarı'ndan beklediği verimi aldı. Fuara 5 modelle katılım gösterdiklerini dile getiren Ağır Vasıta Satış Sorumlusu Hakan Topbaş, "Katılım Aksaray şartları göz önünde bulundurulduğunda çok iyi oldu. Biz firma olarak fuardan büyük verim elde ettik. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş Beye 4 adet 2015 yılının en iyisi seçilen Iveco Daily satışı gerçekleştirdik. Yeni tasarımlarımız büyük ilgi gördü. Araçlarımıza sürücüler için elektrikli mega buzdolabı ve kabin kaldırma gibi yeni ekipmanlar eklendi" diyerek modellerin teknik özellikleriyle ilgili bilgi verdi.

JUKE VE QASHQAİ ÇOK TUTTU

Fuara Konya'dan katılım gösteren Nissan Konya Bayii Atsanlar Otomotiv, fuardan memnun ayrıldı. Fuardaki katılımcı profilinin yüksek olduğunu aktaran Atsanlar Otomotiv Satış Danışmanı Servet Damar, firma olarak fuara 4 ayrı modelle katılım gösterdiklerini söyledi. Damar, "Böyle derli toplu bir fuarı Aksaray'a kazandırdıkları için ilgili kurumlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizlerle yakından ilgileniyorlar. Fuarda katılımcılara otomobillerimizi tanıtıyoruz ve geri dönüşlerin olumlu olacağını düşünüyoruz. Vatandaşlar araçları detaylı bir şekilde inceliyor. Fuarda en büyük ilgili Juke ve Qashqai modellerimiz gördü" diyerek fuarın katılımcı firmalara büyük getirisi olacağını belirtti.

CLİO VE DUSTER'E YOĞUN TALEP

Fuarın en kalabalık stantlarının başında gelen Renault-Dacia standı, katılımcıların yoğun ilgisine sahne oldu. Renault ve Dacia'nın Aksaray'daki temsilcisi olan Yeniller Otomotiv, fuarda birçok araç satıyı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Firma Yetkilisi Ersoy Yenil, "Fuar Aksaray halkı için büyük bir şans oldu. Vatandaşlar burada il ve il dışından gelen markaları inceleme fırsatı buldu. Biz de Yeniller Otomotiv olarak 10 farklı modelle fuara katılım gösterdik. Bunlardan 6'sı Renault 4'ü ise Dacia modelleri. En çok ilgiyi Renault Clio ve Dacia Duster modellerimiz gördü" diyerek firma olarak fuardan büyük verim elde ettiklerini ifade etti.

SEYFULLAH POLAT

 

Editör: TE Bilişim