Büro Memur- Sen Konya Şubesi 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve Fransa’da meclisten geçen Ermeni tasarısı hakkında basın toplantısı düzenledi. Eşit işe eşit ücret diye hazırlanan bu kararnamenin çalışanları büyük hüsrana uğrattığını dile getiren Büro Memur- Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen, dert ve sıkıntıyı çekenin, dert ve sıkıntının ne olduğunu bildiğini vurguladı. Mahmut Çimen, “Kamu çalışanlarının sesi ve sözcüsü olan biz sendikalara bu kanun hükmünde kararname çıkarken sorulmamış, bizden görüş almadan ben yaptım oldu mantığı ile çıkarılmış bir kararnamedir. Fakat bu kararnameden mutlu olan bir kesim görülmemektedir. Öncelikle hangi işin eşit olduğu tarif edilerek ona göre eşit işe eşit ücret mantığının geçerli olacağı tespiti yapılmadan sadece evrak üzerinde yazılı ünvanlara göre eşitlemek yanlıştır” dedi. Çeşitli iş kollarını kapsayan sendikacılığın ve memurluğun zor iş olduğunu vurgulayan Çimen, kamunun her sahasında çalışarak, hizmet verdiklerini söyledi. 4/C olarak çalışanların hiç gündeme getirilmediğini ifade eden Mahmut Çimen, “Daha 4/C’li olarak çalışanlara aile yardımı bile ödenmezken bu kararnamede de hiç bahsedilmemiştir. Bunun neresinde eşit işe eşit ücret ilkesini bulunabilir. Bir ülkede ne zaman sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerileri dikkate alınırsa o zaman refah ve huzur olacaktır.
Bu nedenle toplu sözleşme yasası bir an önce çıkartılarak yetkili sendikalarla en kısa sürede masada buluşarak sorunların çözüleceğini ümit ederiz” diye konuştu.
KAN EMİCİ FRANSA TÜRK MİLLETİNİ LEKELEYEMEZ
Fransa’da meclisten geçen Ermeni tasarısını karşı tepkilerini sert bir şekilde ifade eden Çimen, “ Dünya üzerinde hep sömüren soyan milletler bunları yapabilmeleri için hep birilerini suçlayarak istediklerini daha kolay yapmaya çalışırlar. İşte Afrika'nın kan emici sömürgecisi Fransa yüce Türk milletini kirli düşüncelerine ortak etmeye çalışmaktadır. Türk milleti geçmişte masumlara kucak açmış onlara şefkatle yaklaşmıştır. Hiç bir zaman ne katliam nede zulüm yapmıştır. Aksine hep katliama ve zulme uğramıştır. En yakın örneği olan Hocalı katliamının daha kanı bile kuramamıştır. Erzurum, karsta Ermenilerce katledilen Türklerin kemikleri çürümemiştir. Fransa bu olaylara bilinçli olarak Fransız kalmaya çalışmaktadır. Ancak şu iyi bilinmelidir ki bu asil milleti kimler karalamaya çalışmışsa kendilerinin ellerinin karalı olduğu bir gerçektir. Tarihler kanunla çıkartılarak yazılamaz. Tarih yaşanarak yazılır biz Türkler hep yaşayarak yazanlardanız” dedi. Hükümetin yaptırım kararlarının destekçileri olduğunu savunan Çimen, Fransız mallarının boykot edilmesi için çağrıda bulundu.
ALİ ARSLAN
Editör: TE Bilişim