Çin’in Wuhan kentinden çıkan yetip korona virüs (covid-19) tüm dünyaya yayıldı son olarak ülkemizde de görülmesi ile tüm iş yerlerinde üst düze önlemler alındı. Konya’da ekmek fırınları koronavirüsüne karşı vatandaşların sağlığı için tüm tedbirleri aldığını belirtildi.

HONÇA: GEREKEN TÜM TEDBİRLERİ ALACAĞIZ

Koronavirüsüne karşı vatandaşların sağlığı için tüm önlemler aralıksız devam ettiğini belirten Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, gıda zincirinin en büyük halkası olan ekmeği üreten fırınlarda alınan önlemleri anlattı. Honça, “Fırınlarda hijyen şartları altında dezenfektan işlemlerini yaptık. Fırınlardaki çalışanların dezenfektan şartlarına uygun bir şekilde çalışmaları boneler, maske, eldiven kıyafetlerini yenileyerek vatandaşlarımızın sağlığı için en uygun şartlarda çalışıyoruz” dedi.

EKMEK SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Fırınlarda ekmek satışlarında düşüş yaşandığı için gidilen değişikliklere de vurgu yapan Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, “Ekmek satışlarımızda aynı sistemde devam ediyoruz yalnız ekmek satışlarımızda yüzde 50 düşüş var. Çalışanlarımızın vardiyalarını düşürmek zorunda kaldık” ifadelerine yer verdi.

EKMEK SATIŞLARINDA AMBALAJ UYGULAMASI

Ekmeklerde ambalaj konusunda da açıklamada bulunan Vedat Honça, “Ekmeğin perakende olarak satıldığı yerlerde ambalajlanması sağlanıyor. Biz fırınlarda çıkan ekmeği eğer fırınlarda satış yapıyorsak ekmeği tekrar ambalaja koyarak dezgahlarda satış işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Ama toptan marketlere götürdüğümüz anda onlara biz kendimiz kasalarda poşetle 20 ya da 25 tane ekmeği poşet halinde götürüyoruz. Orda marketlerde veren arkadaşlar ambalaj veya hatta kağıt kraftlara koyarak ekmek satışını gerçekleştiriyorlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

FIRINLARDA BİR METRE KURALINA DİKKAT EDİLİYOR

Fırınlarda ekmek satışlarında bir metre mesafe kuralına dikkat çeken Vedat Honça şu açıklamalarda bulundu: “Mesafe kuralı her zaman bizde var. Çalıştığımız yerlerde de çalışan arasında da mesafeyi koruyoruz. Çalışan tezgahlarda, ekmek satış yerlerinde yine aynı şekilde bir metre kuralına dikkat ediliyor. Tabi bu kuralların hepsi sağlığımız için. Biz de hem kendi sağlığımızı, hem çalışanlarımızın sağlığını, hem de müşterilerimizin sağlığını korumak için bu kurallara mümkün olan en üst seviyede dikkat ediyoruz. Bu tabii ki tek taraflı olarak yapılabilecek bir şey değil. Müşterilerimizin de mesafe konusunda daha titiz davranmaları gerekiyor.”

İRFAN AYHAN