Ereğli Belediyesi ve KOSKİ başta kanser olmak üzere pek çok önemli hastalığın nedeni olarak gösterilen asbestin kolaylıkla yayıldığı içme suyu borularını değiştiriyor.

İçme suyu hatlarının yenilenmesi çalışmaları üzerinde hassasiyetle durduklarını söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, sağlıksız ve kırılgan bir malzeme olduğu için pek çok soruna yol açan ve insanların sağlığını tehdit eden asbestli boruların değişimi için KOSKİ ile birlikte yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Asbestli boruların yerine uzun ömürlü ve sağlıklı boru hatları döşendiğini ifade eden Özgüven, önceliklerinin insan sağlığı olduğunu kaydetti. Başkan Özgüven, "Yaşamın vazgeçilmez unsuru olan su, aynı zamanda sağlıklı yaşamın da temel öğesidir. Susuz bir toplum sağlıklı olamayacağı gibi, sağlık açısından belirli temel kriterleri taşımayan su da toplumlar için hastalık kaynağı olabilmektedir. Kanserojen etkisi bulunan ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya konmuş olan asbestli boruları değiştirerek içme suyu hattını yenilemeye çalışıyoruz. Kısa sürede önemli mesafe kat ettik. Bundan sonraki süreçte bir yandan içme suyu hattını yenilerken diğer yandan yol, kaldırım, sokak düzenlemelerini en hassas ölçülerle düzenlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 Özgüven, asbestli boruların değiştirilmesi ile birlikte hem fiziki su kayıplarının azalması hem de şebeke arızalarının en aza indirileceğini de sözlerine ekledi.

İHA

Editör: TE Bilişim