Ersu Meyve ve Gıda Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Kadir Şahin yaptığı açıklamada, 1969 yılında kurulan fabrikalarının 1984 yılından bu yana Akman Holding bünyesinde meyve suyu sektöründe faaliyet gösterdiğini söyledi. 
Holding bünyesinde Ersu ve Golden şirketleri adı altında Niğde, Antalya, Afyon ve Konya'nın Ereğli ilçesindeki fabrikalarında meyve suyu üretimi yaptıklarını ifade eden Şahin, ayrıca yine Ereğli'deki başka bir fabrikada da doğal kaynak suyu üretimi yaptıklarını bildirdi. 
MEYVE SULARI 35 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR
Şahin, bu 5 fabrikada 250'yi aşkın işçinin çalıştığını, bu rakamın üretimin yoğunlaştığı dönemlerde daha da arttığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 
''Ürünlerin daha kaliteli olabilmesi için fabrikalarımızı meyve üretim bölgelerine kurduk. Bu fabrikalarımızda elma, vişne, kayısı, şeftali gibi birçok çeşitte meyve suyu üretiyoruz. Ayrıca ilk defa bizim üretimine başladığımız nar suyunu da 2005 yılında yurt dışına göndermeye başladık. Yurt dışında da nar suyu oldukça beğenildi. Meyve suyu üretimi yapan 4 fabrikamızda yıllık ortalama 200 bin ton meyve işleniyor. Ürünlerimizin yüzde 50'lik dilimini yurt dışına gönderiyoruz. Ürettiğimiz meyve sularını başta ABD, Almanya ve Kanada olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki 35'e yakın ülkeye ihraç ediyoruz.'' 
Her yıl Ar-Ge faaliyetleri için belirli miktarda bütçe ayırdıklarını anlatan Şahin, bu Ar-Ge çalışmaları ile geliştirdikleri nar konsantreli meyve suyunu ilk kez kendilerinin dünya gündemine taşıdığını, yurt dışından da bu ürüne yoğun talep olduğunu bildirdi. 
HEDEF 100 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
Şahin, 2010 yılında yaklaşık 25 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını dile getirerek, hedeflerinin önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakamı 100 milyon dolara çıkarabilmek olduğunu bildirdi. 
Fabrikalarının kapasitelerini de artırmayı planladıklarını belirten Şahin, ''Bizim faaliyetlerimizden bölge halkı da faydalanıyor. Ereğli'de çiftçilerle salça üretimi için 30 bin tonluk domates sözleşmesi imzaladık. Bizim üretimimiz arttıkça çiftçinin kazancı artıyor, artan döviz girdisi nedeniyle de ülkemiz kazanıyor'' diye konuştu. 
Şahin, nisan ayı içinde, sıcak dolum teknolojisi kullanılarak üretecekleri ve hiçbir koruyucu içermeyen limonatanın, tüketicilerin beğenisine sunulacağını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim