Ereğli ilçesinde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na uygun yapılan çalışmalar kapsamında Ereğli Belediyesi Veterinerlik Birimi ekiplerince genel sağlık muayeneleri yapılan sokak hayvanları kısırlaştırılıyor. Kısırlaştırılan hayvanlar kulak küpesi takılarak doğal yaşam alanlarına bırakılıyor.  Ereğli'de ilk kez yapılan uygulama ile sokak hayvanlarında kontrolsüz üremenin önüne geçmek, hayvanların daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri, agresiflik ve saldırganlıklarının azalması, sokak hayvanı popülasyonunda azalma ve buna bağlı insan refahının da sağlanması amaçlanıyor.

Ereğli Belediyesi Veterinerlik Birimi ekiplerince toplanan sokak hayvanlarının operasyon öncesi muayene ve bakımları yapıldıktan sonra ilk etapta 50 hayvanın kısırlaştırma operasyonunun gerçekleştirildiğini kaydeden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Kısırlaştırılan hayvanların kuduz aşıları, iç ve dış parazit aşıları yapılarak sıralı numaradan oluşan kulak küpeleri takıldı ve kayıt altına alındı. Sokak hayvanları bakımları yapılıp müşahede süreleri sonunda tekrar alındıkları ortama bırakıldı" dedi.

Başkan Özgüven, Sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesini önlemek için yavru istemeyen hayvan sahiplerinin Belediye Veterinerlik Birimi Ekiplerince birlikte hareket ederek yapılacak kısırlaştırma işlemleri ile kontrolsüz üremenin önüne geçileceğini, böylelikle hem hayvan hem insan refahının sağlanmış olacağına dikkat çekerek, bu konuda halkımızın duyarlı davranması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA

Editör: TE Bilişim