FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin ‘asli faili’ olduğu gerekçesiyle müebbet hapis cezası alan eski Başyaver Ali Yazıcı’nın 15 Temmuz’dan önce bir başdanışmanı tehdit ettiği ortaya çıktı. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararında, Yazıcı’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in sorduğu sorular da yer aldı.

HAFTAYA GÜLEBİLECEK MİSİNİZ?

8 Mart 2017’deki duruşmada Özel, Yazıcı’ya “Yurt dışı yolculuklarının bir tanesinde uçağın en arka bölümünde 2-3 tane basın mensubuyla beraberken, basın mensupları gülerken, ‘İyi gülmeye devam edin haftaya darbe yaptığımızda aynı suratlarınızı görebilecek miyim merak ediyorum’ dediniz mi?” sorusunu yöneltti.

BAŞDANIŞMANLA KAVGA ETTİNİZ Mİ?

Yazıcı ise bu soruya karşılık, “Ben çok şaşkın görünüyor olabilirim ama bu kadarda aptal değilim. Basın ne demek onu biliyorum” dedi. Avukat Özel ise sorularına devam ederek, “Mayıs ayı içerisinde Ankara-İstanbul uçağında Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarının bir tanesi ile ciddi şekilde kavga edip ‘1 hafta içerisinde kendi silahımla vuracağım’ dediniz mi?” sorusunu yöneltti.

VURACAĞIM DEMEDİM

Yazıcı bu soruya da, “En kısa sürede seni vuracağım, bugüne kadar kimseyi vurmadım şeklinde ifadem olmadı. Aşırı şekilde bir küfür etti. Yani ben de kendisini tehdit ettim. Dedim 1 hafta içerisinde değil de bu şekilde konuşmaması gerektiğini söyledim” cevabını verdi.

Editör: TE Bilişim