Başbakan Erdoğan, yüzde 10 seçim barajına ilişkin, "Bizim şu anda barajla ilgili herhangi bir oynama, tasarruf gündemimizde yok" dedi. Erdoğan, "Demokratikleşme paketi ile ilgili açıkladığımız herhangi bir şey yok" şeklinde konuştu.
 
 
Erdoğan'dan açıklamalarından satırbaşları...
 
* MİT, tehlikeli adım attıkları (PYD Başkanının ziyareti) uyarısında bulunacak.

* Benim barajla ilgili düşüncem bellidir. Bizim bu konuyla ilgili herhangi bir oynama gündemimizde yok.

* Seçim barajı bizim dönemimizin çıkardığı yasa değildir.

* Demokratikleşme süreciyle ilgili açıkladığımız bir paket yok.

* Açıklanmış bir şey yok çalışma safhasındayız.
* Çıkan haberlerin hepsi hayalidir., sızma ya da sızdırmadır.
* AK Parti olarak Demokratikleşme paketimizi anlatacağız. Son Kongremizde ip ucu verdik ve demokrasi manifestosu açıkladık.
 
DEVLET BAHÇELİ'YE TELEFON
Bahçeli'yi aradım. Katarakt ameliyatı için geçmiş olsun diledim. İnsani bir görevimizi yerine getirmiş oldum.
 
MISIR'DA YAŞANANLAR
Mısır'daki darbeyi dünya ve Batı ülkeleri yeni anlamaya başladılar. Bu darbeyi yapan kişi şu anda taraftarlarını sokağa dökmek istiyor. Şimdi yapacağı farklı gruplar birbirine girdiğinde, namaz kılan 53 vatandaşı şehit ettikleri gibi Mursi'yi 15 günlük hapse mahkum ettiler. Bunun gerekçesi anlamlı değildir. Cumhurbaşkanları her ülkeyle görüşmeyi yapar. Bunlar yolsuzluklarını ört bas etmek için bu adımları atıyorlar. Bunlar meydana çıkacak diye korkuyorlar. Sandıktan çıkamayacaklarını görenler her zaman darbe yolunu seçerler. Halklar artık buna Müsaade etmeyecek.
 
 
THE TIMES GAZETESİNDE ÇIKAN İLAN
Türkiye'de öyle medya grupları var ki her türlü hakareti yapıyorlar. Sonra da kalkıp gazeteciler mahkum diyorlar. Mahkumlarsa nasıl bu hakaretleri yapıyorlar. Parayla Times kendi sayfasını kiraya veriyor. İftira at izi kalsın. Bu konuda gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız.
 
UEFA KARARLARI
 
Benim için Türkiye'deki bütün takımlar eşittir, ama Fenerbahçe'ye çocukluğumdan beri özel bir muhabbetim var. Tüzel kimlikleri değil bireyleri cezalandırmak doğrudur demiştim. Fenerbahçe'nin 20-25 milyon taraftarı var. Beşiktaş'ın 10-15 milyon taraftarı var. Böyle yaptığınızda kitlenin tamamını cezalandırmış oluyorsunuz. Bunu tasvip etmiyorum. UEFA kararlarını verenler de insan. Kulüplerin boynunda bir testere gibi duran kuralları gelin değiştirelim.
Editör: TE Bilişim