Akyürek, yaptığı açıklamada, beyaz bastonun, görme engelliler için bir bağımsızlık ve güvenlik sembolü olduğunu, onlara rehberlik ederek günlük hayata katılmalarına katkı sağladığını söyledi 
Türkiye'de engelsiz kent oluşturulmasıyla ilgili protokolleri İstanbul ile birlikte ilk yapan şehrin Konya olduğunu anımsatan Akyürek, ''O günden bu yana birçok çalışmaya imza attık. Engelsiz mekanlar oluşturmaya gayret gösterdik. 2004 yılından bu yana şehir genelinde kaldırımları dünya standartlarına uygun olarak 8 santimetreye düşürdük'' dedi. 
Akyürek, hedeflerinin engelsiz belediyecilikte Türkiye'nin dünyaya model olarak sunabileceği bir şehri tam olarak oluşturmak olduğunu kaydetti. 
Görme engellilerin yoğun trafikte karşıdan karşıya geçişlerini kolaylaştırmak için kavşaklarda akustik sinyalizasyon sistemi uyguladıklarına dikkati çeken Akyürek, Türkiye'de görme engelliler için özel tasarlanan ilk büyükşehir belediyesi internet sitesinin yazılımının da Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini hatırlattı. Akyürek, Mesnevi'nin görme engelliler için seslendirilmesi çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.
AA
 
Editör: TE Bilişim