Gönül Gözü Derneği tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla program yapıldı. Aziziye Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş da katıldı. Etkinlikte MHP Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, AK Parti Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, CHP İl Başkanı Bekir Yetiştirici, siyasi parti ve dernek temsilcileri, milletvekili adayları başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte konuşan Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, kuruldukları günden itibaren hiçbir siyasi veya dini kuruluşun arka bahçesi olmadan faaliyet yaptıklarını belirterek, amaçlarının engellilerin karşılaştıkları problemleri ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti. Şahin, engellilere ödenen maaşlarla ilgili yeni düzenlemenin engellileri mağdur edeceğini ileri sürdü. Şahin, "Değişiklikle evde bakım ödemelerinden yararlanan engellilerin 3 ayda bir almış olduğu özürlü maaşları kesilme durumundadır. Bu şu anlama geliyor. Halihazırda hem 2022 maaşı, hem de bakım maaşı alan on binlerce insanın 2022 maaşı kesilecek” dedi.

Engellilerin mağdur edileceğini dile getiren Şahin, “Olay tam olarak budur. Konya'mız da son verilere göre 10 bin 548, ülke genelinde ise toplamda 450 bin üzerinde bakıma muhtaç ağır engelliyi mağdur edecek bu talihsiz uygulamanın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yeniden düşünülerek iptal edilmesi de yine on binlerce engelliyi mutlu edecektir. Başta Aile ve sosyal politikalar bakanlığı olmak üzere mecliste gurubu bulunan tüm siyasi partileri bu konu ile alakalı duyarlılığa davet ediyorum. Seçimden sonra kurulacak hükümetten yeni dönemde engellilerin bu mağduriyetini ortadan kaldırmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş da engellilere yönelik her türlü yardım ve faaliyetin içinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Sosyal devletin amacı bireylerin huzur ve mutluluk içinde yaşamasını sağlamaktır. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımıza yönelik hem bizim hem de çeşitli sivil toplum örgütlerinin çalışmaları sürüyor. Bu tür etkinlikler onların sorunlarını daha açıkça ortaya koyuyor. Bu anlamda sivil toplum örgütlerimiz ile organize bir şekilde sorunların hızlı şekilde çözülmesi ve engellilerin önündeki mağduriyetlerin giderilmesi için çalışacağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından etkinlik plaket töreniyle devam etti. Ardından etkinliğe katılanlar müzik eşliğinde eğlenceli zaman geçirdi.

ONUR KALKAN

Editör: TE Bilişim