Milletvekilleri adına konuşma yapan Hasan Basri Sayı, Türkiye nüfusunun yüzde 10’unun engelli olduğunu belirtti. Sayı, “İlimiz Konya’da 120 bin civarında engelli insanın varlığını bilmekteyiz. Engelli insanlarımızın pek çok sorunları bulunmaktadır. Sağlık sorunları başta olmak üzere, eğitim, araç gereç, ortez protez gibi pek çok alanda problemleri bulunmaktadır” dedi.
Teoman Rıza Güneri’nin bakanlığı döneminde kurulan Özürlüler İdaresi Başkanlığının bugün tam olarak işlevini yerine getiremediğini kaydeden Hasan Basri Sayı, “Hükümetimizin yaptığı pek çok çalışma olmasına rağmen yetersiz kaldığı inancındayız. Aday listelerinde bulunduğum Halkın Sesi Partisi engelliler alakalı yapmak istediği bütün çalışmaları taahhüt etmiştir ve Seçim beyannamesinde yer vermiştir” dedi.
Miting günü ile alakalı bilgiler veren Has parti Konya Milletvekili Adayı Hasan Basri Sayı, “11 haziran 2011 tarihinde saat 16.00’da hükümet meydanında yapılacak olan Genel Başkanımız sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katılacağı mitingimize halkımızı ve tüm engelli kardeşlerimizi davet ediyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilişim