Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 2015 Teknik Destek Programı kapsamındaki "Konya İlinde Engelli Öğrencilerin Ailelerinin Çocuk Eğitiminde Yaşadığı Zorlukların Araştırılması" konulu projenin açılış toplantısı; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İdarecileri katıldı.

Toplantıda projenin amacı olarak; Konya´da yaşayan bedensel,  zihinsel, görme ve işitme engelliler ile yaygın gelişimsel bozukluğu olan bireylerin ailelerinin, çocuklarının kişilik gelişiminde,  eğitim öğretim yaşantısında ihtiyaç duydukları alanların araştırılması ve sorunlarının çözümü olarak ifade edildi.

Projeyle ilgili şu bilgi verildi: "Proje kapsamında engelli öğrencisi olan 450 aile, bu öğrencilerle direk diyalog içerisinde olan öğretmenler ve okul idarecileri olmak üzere toplam 600 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında yapılan araştırmalar, özel eğitim okulları, özel eğitim alt sınıfı bulunan devlet okulları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve Rehberlik araştırma merkezlerinde yürütülecektir."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim