Yalçın, yazılı açıklamasında, Türkiye'de siyaset atmosferini kirleten küçük bir grubun, içine düştüğü açmazdan sıyrılmak için MHP üzerinden külhanlık yapmaya heveslendiğini öne sürdü.  Bu grubun, terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı olduğunu ifade eden Yalçın, "Söz konusu şer güruhuna sözcülük eden terörle mücadele artığı zavallı, önceki gün Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli hakkında haddini bilmez beyanlarda bulunmuştur." ifadesini kullandı. 

"Bunlara en büyük cezayı, Kürt insanı verecektir"

"Kandan, cinayetten ve terörden beslenen alçak bir zihniyetin Bahçeli'ye dil uzatmasının hadsizliğin ve pespayeliğin en alçak noktası olduğu" ifadesini kullanan Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Milletimiz pek iyi bilmektedir ki Kürt insanını küresel güçlere satanlar bunlardır. Satılmışlık, bunların genlerinde vardır. Kendi dindaşlarının, kardeşlerinin ve komşularının; ekmeklerini, aşlarını kendileriyle paylaşan insanların kanına girerek gözlerini kırpmadan insanlık suçu işleyenler bunlardır. Bu güruh, demokrasinin zaaflarından yararlanarak siyasi çetecilik yapmaktadır. Eli kanlı katiller sürüsü PKK, Birinci Dünya Savaşı yıllarında cephe gerisinde güvenlik güçlerimizi arkadan vuran, sivil halkı katleden çetelerin bugünkü versiyonu olarak ülkede kaos yaratmak için elinden gelen ihaneti sergilemektedir. Bunlara en büyük cezayı, ihanet edip emperyalizme sattıkları, kirli hesapları uğruna kanlarını sebil ettikleri Kürt insanı verecektir."

AA

Editör: TE Bilişim