Yaklaşık 12 milyon emeklinin bayram ikramiyesi müjdesi ile yüzleri gülmüştü. Bayram öncesinde hesaplarda olacak bayram ikramiyesi detaylarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu verdi. Anneler Günü dolayısıyla AK Parti Kadın Kolları İl Yönetimi ve İlçe Yürütme Kurulu üyeleri ile Keçiören'deki bir tesiste düzenlenen programda emekliye bayram ikramiyesine ilişkin merak edilenlere cevap verdi. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? İşte, 2018 emekliye bayram ikramiyesi detayları...

İKRAMİYE HAZİRAN'IN İLK HAFTASI HESAPLARDA

Bayram ikramiyesinin ödeme tarihini merak eden emeklilerin sorularını cevaplayan Bakan Jülide Sarıeroğlu konuya ilişkin açıklamasında, "Allah nasip etti, inşallah haziran ayının ilk haftasında ödemelerimizi gerçekleştireceğiz. Bunlarla ilgili tam tarihleri de açıklayacağız. Emeklilerimize hem Ramazan Bayramı'nda hem de Kurban Bayramı'nda biner lira ikramiyeyle ilgili çok güçlü bir adımı atacağız. Birileri diyor ki 'biz dedik de oldu.' Öyle bir şey yok. Üç dört aydır masamızdaydı, gündemimizdeydi." dedi. 

İlk ikramiye 14 Haziran arife gününden önce haziranın başında hesaplara geçecek. İkramiyeler emeklilerin maaş aldıkları bankalardaki hesaplarına yatırılacak. Ödeme tarihleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak. Maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre ödeniyor. İkramiyeler ya bu şekilde farklı günlerde ödenecek ya da aynı gün ödenecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000'er lira ikramiye verilecek. İkramiye, emeklilere yıllık 2000 bin lira, aylık bazda ise 166,7 lira ilave artış anlamına geliyor. Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinden herhangi bir kesinti yapılmayacak. 

Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira ödenecek. Emekli ve maluller maaş tutarına bakılmasızın biner lira alacak. Diğer kesimlerin ise ikramiyesi hisse veya iş göremezlik derecesine göre değişecek. Ödemeden kesinti yapılamayacak ve haczedilemeyecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENECEK?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

Editör: TE Bilişim