Kasım ayı itibariyle iyiden iyiye hissedilen soğuklar Konyalıları elektrikli ısıtıcı almaya sevk etti. Vatandaşın doğalgaz ve kömür sobalarıyla yetinmediğini belirten satıcılar gelen talepten memnun.

Tüm yurt genelinde sıcaklıkların düşmesiyle etkili olan soğuklar elektrikli ısıtıcı satışlarını arttırdı. Evlerde bulunan doğalgaz ve merkezi ısınma sistemleriyle yetinmeyen vatandaşlar elektrikli ısıtıcı satan dükkânların yolunu tuttu.

Kasım ayının gelmesiyle birlikte Konya'yı etkisi altına alan soğuk hava dalgası vatandaşları iliğine kadar üşütmeye başladı. Bir yandan kömür alan ve evine doğalgaz sistemi döşeten vatandaşlar, bir yandan da elektrikli ısıtıcılara yöneldi. Isıtıcı satışlarının havaların soğumasıyla birlikte artış gösterdiğini belirten Kaya Kardeşler Tekstil Sahibi Ahmet Kaya, "Soğukların iyice hissedildiği bugünlerde ısıtıcı satışlarında ciddi bir artış meydana geldi. Geçtiğimiz sene Konya'da şiddetli bir kış yaşandı. Bu sene Kış gecikse de satışlar beklentimizi karşılıyor diyebiliriz. Doğalgazın yaygınlaşması, kömür satışlarına darbe vurduğu gibi ısıtıcı satışlarını da biraz etkiledi. Ancak, ısıtıcılar doğalgaza rağmen hala ilgi görüyor" dedi. Elektrikli ısıtıcı fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Kaya, "Isıtıcı fiyatları voltuna göre 50 TL ile 950 TL arasında değişiyor. Söylediğim gibi doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte elektrikli ısıtıcılar yardımcı görevi görmeye başladı" diyerek vatandaşların keselerine göre ısıtıcı bulabildiğini sözlerine ekledi.

SEYFULLAH POLAT

Editör: TE Bilişim