Mercedes-Benz, Konya'daki yetkili bayii Bayraktarlar Merkon AŞ. aracılığıyla Konya Mesleki ve Anadolu Lisesi'ne teknoloji laboratuvarı kazandırdı. Bayraktarlar Merkon AŞ. Genel Müdürü Mehmet Akyol, "Okulumuzun bu projede yer almasının Konyamız için bir şans olduğunu düşünüyorum" dedi

Mercedes-Benz Türk AŞ. ve Bayi Ağının Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile işbirliğini içeren "EML'miz Geleceğin Yıldız" çalışması kapsamında hazırlanan projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Mercedes-Benz'in Konya'daki yüzü Bayraktarlar Merkon AŞ. 1983 yılından bu yana destek verdiği Konya Mesleki ve Anadolu Lisesi'ne bir teknoloji laboratuvarı ve bir adet kamyon hediye etti. Tüm fiziki ve teknik donanımı Mercedes-Benz tarafından karşılanan laboratuvarın açılışı yoğun katılıma sahne oldu. Açılışa Meram Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Meram Belediye Başkan Vekili Abdi Kalan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, Bayraktarlar Merkon AŞ. Genel Müdürü Mehmet Akyol, Bayraktarlar Merkon AŞ. Emekli Genel Müdürü Ali Akbaş, Mercedes-Benz Türk AŞ. Satış Sonrası Hizmetler Koordinasyon Müdürü Seda İncegül ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORLAR

Törenin açılış konuşmasında konuşan Konya Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Demirbağ, okula kazandırılan laboratuvarın öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Demirbağ, "Türkiye çapında yapmış oldukları sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okulumuza laboratuvarın fiziki ortamı ve diğer tüm ekipmanları kazandıran Mercedes-Benz Türk AŞ. ve Bayi Ağına okulumuz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Okulumuzun laboratuvar koşullarının yenilenmesi ve yeniden yapılandırılması,öğrenim gören öğrencilerimizin sanayimizin beklentisine yanıt verecek kalitede donanıma ulaşmaları açısından büyük bir katkı sağlayacaktır.Mesleki eğitim bir ülkenin gelişimi ve kalkınmasında kalifiye insan gücü yetiştirme bakımından son derece önemlidir. Bilgi sermayedir. Bu sermayeyi kullanacak olan da insandır" diyerek yardımın en güzelinin balık vermek değil, balık tutmasını öğretmek olduğunu vurguladı.

BİR ŞEY YAP GÜZEL OLSUN

Projenin mimarı olan Bayraktarlar Merkon AŞ. Emekli Genel Müdürü Ali Akbaş, kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu söyleyerek meslek liselerinin ne denli önemli bir misyon üstlendiğinin farkında olduğunu belirtti. Sözlerine Şems-i Tebrizi'den örneklerle başlayan Akbaş, "Bir şey yap güzel olsun. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle. Dilin mi dönmüyor? Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla. Ama hep güzel şeyler olsun. Çünkü her insan ölecek yaşta...Bu şirkete başlarken Şems Tebrizi'ninbu sözünden yola çıkarak ilerlemeye çalıştım. İlk günümde Servis Müdürlüğüne gelmiştim. Etrafıma baktığımda şirketin içindeki çalışanların disiplinle bir alakası olmadığını gördüm. Bunu bilhassa öğrencilerimizin dinlemesini istiyorum. Sanayiye gittim.  Sanat okulu mezunu eleman aradım ancak bulamadım.Sonra bu okula geldim. Rahmetli okul müdürlerimizden Fikret Cahin hocayla tanıştım. Ondan yardım istedim. Sene 1983'ten bu yana bu okulla irtibatımız var. Bu okulun kıymetini en iyi bilenlerdeniz. Bu nedenle hiç irtibatımızı kesmedik. Bugün bizim şirketimizde çalışan insanların yüzde 98'i sanat okulu mezunudur. Bu nedenle açılan bu laboratuvarın Konya Sanat Okulu'na büyük fayda sağlayacağı kanaatindeyim. Şirketimizin yetkililerinden de her daim bu laboratuvarı desteklemelerini istiyorum" diyerek Meslek ve Teknik Anadolu Liselerinde yetişen gençlerin Konya'nın standartlarını yükselteceğini ifade etti.

VERDİĞİMİZ DESTEK SÜRECEK

Törende katılımcılara hitap eden Bayraktarlar Merkon AŞ. Genel Müdürü Mehmet Akyol, firma olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini ve desteklerini sürdüreceklerini dile getirdi. Kendisinin de Konya Mesleki ve Anadolu Lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Akyol, "1989 yılında mezun olduğum bu okulda böyle bir projenin içinde yer almaktan son derece mutluyum ve gururluyum. Yıllardır Konya sanayisinde nitelikli iş gücüne vermiş olduğu katkıyla okulumuzun bu projede yer almasının Konyamız için bir şans olduğunu düşünüyorum. Öğrenci kardeşlerimiz en son teknoloji donanımlarla kendilerini geliştirerek şehrimize ve ülkemize daha faydalı olacaklar. Ben bu okuldan 26 yıl önce mezun oldum. Bugünkü arkadaşlar daha şanslılar. Bu şansı iyi değerlendirsinler. Öğrenci arkadaşlarımız hiçbir zaman karamsarlığa kapılmasınlar. Projede emeği geçen hocalarımıza ve arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bu projenin sürdürülebilmesi için elimizden gelen tüm desteği ve imkânı sağlayacağız" diyerek benzer projelerin sürdürülmesi için gayret göstereceklerinin sözünü verdi.

SEYFULLAH POLAT

Editör: TE Bilişim