Konya Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından Oda üyelerine ve stajyerlerine yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerine "İncelemede yaşanan sorunlar, inşaat işlerinde KDV Uygulamaları" semineriyle devam edildi.

Oda üyelerinden gelen yoğun istek üzerine yoğun bir seminer programı düzenlediklerini belirten Oda Başkanı İsmail Turan, "İncelemelerde yaşanan sorunlar meslektaşlarımızı yakinen ilgilendiriyor. Bununla ilgili olarak vergi denetim kurulu başkanı ali yıldız beyle yaptığımız istişareler sonucunda bugünkü seminerimizi kararlaştırdık. İncelemelerde birçok sorunlar yaşanıyor.  En önemlisi de mesleki sorumluluk. Birçok meslektaşımızın bu konuda mağduriyeti görüldü. Artık mesleki sorumluluğunun adının konulması gerektiğine inanıyorum. TÜRMOB ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan tek tebliğ çalışmasında bu sorunun giderileceği ve meslektaşlarımızın sorumluluk alanının belirleneceği tebliğ, taslak haline getirildi ve kısa süre sonra yayınlanacaktır. İncelemelerde en önemli sorumluluklardan bir tanesi vergi tekniği raporları. Vergi tekniği raporları kesinleşmeden mükelleflerin mağduriyeti gündeme geliyor. Bununla ilgili de çalışmalar devam ediyor. Bugünkü seminer konularımızdan birisi de İnşaat sektöründe KDV. İnşaat sektörü de Konya'mızın en hareketli sektörlerinden bir tanesi.   İnşaat muhasebesinde KDV konusu sürekli sorun yaşanan bir konu. Bununla ilgili olarak da inşaat sektöründe ki KDV konusu bugün detaylı olarak işlenecek" dedi.

28-29 Nisan tarihlerinde Konya'da gerçekleştirilen ve 3 bine yakın mali müşavirin katıldığı 10.Türkiye Muhasebe forumunun başarıyla gerçekleştirildiğini belirten Başkan Turan; "Geçen hafta Türkiye muhasebe forumunu Konya da başarıyla gerçekleştirdik. 3 bine yakın meslektaşımızı Konya da ağırladık. Mevleviler diyarı, hoşgörü diyarı Konya bu organizasyonu başarıyla tamamladı. Muhasebe forumu Konya'ya hem tanıtım açısından hem de ekonomik açıdan çok ciddi katkılar sağladı. Bu tip etkinliklerimiz devam edecek. 7 Mayıs günü 15 ilin oda başkanıyla birlikte haksız rekabet konusunda bölge toplantısını Konya da gerçekleştireceğiz. Ayrıca bir önemli mesleki konu E-Sözleşme. E sözleşmelerle ilgili meslektaşlarımızın bilgilendirilmesini her platformda yaptık. Mayıs ayı içinde e sözleşmeleri girmemiz gerekiyor. Şuanda zahmet veya külfet gibi görünse de gelecekte mesleğimizle ilgili haksız rekabet ve tahsilat sorununu tamamen ortadan kaldıracaktır. Bundan dolayı tüm meslektaşlarımız dan destek bekliyoruz. Diğer taraftan eğitim çalışmalarımız da devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de panellerimiz ve ihtisas kurslarımızı gerçekleştireceğiz. Bunlarla ilgili gerekli duyurular da oda web sitemizde paylaşıldı" şeklinde belirtti.

Konya Mali Müşavirler Odasının etkinliklerinin internet üzerinden canlı yayınlandığını ve bu canlı yayın sisteminin daha da geliştirilmesiyle ilgili de konuşan Konya Mali Müşavirler Odası başkanı İsmail Turan; "İlçelerdeki veya seminerimize katılamayan meslektaşlarımız için daha önce altyapısını kurduğumuz canlı yayın hizmetimizi bir üst seviyeye çıkarttık. Artık seminer sunumu ve diğer görüntüler tek ekran içerisinde oda web sitemizden canlı yayınla meslektaşlarıma ulaştırılıyor. Bununla ilgili de gerekli çalışmaları başarıyla tamamladık. Bugün yeni canlı yayın teknolojisini hizmete alıyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim