Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar düzenlediği basın toplantısı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2018 Dönemi Umre Organizasyonu ile ilgili bilgi verdi. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile kutsal topraklara gideceklere umre ücretlerini ödemede taksit imkânı sunulacağını söyledi. 

Akpınar, umre kayıtlarının başladığını anımsatarak, 2018 umre sezonunun tüm ülkeye İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Diyanet İşleri Başkanlığımız çeyrek asırlık tecrübesi ile yeni bir umre organizasyonuna başlıyor. Her yaşa ve her kesime hitap eden umre turları ile vatandaşlarımızı kutsal topraklarla buluşturuyor. Umre kelimesi, İmar, ömür ve tamir” kelimesi ile aynı köktedir. Umre, kalbi imar etme, kalbin yıpranan yönlerini tamir etme yolculuğudur" dedi. 

Diyanetin, bu yıl "otel", "yürüme mesafeli", "servisli" tipler için 7, 11, 14, 20 ve 24 günlük umre programları düzenlediğini dile getiren Akpınar, “Başkanlığımız 2018 Yılı Umre Organizasyonu’na katılmak isteyen vatandaşlarımız; ilgili umre konaklama türlerinden birini seçtikten sonra ücretini anlaşmalı bankalardan birine TC kimlik numarası tur koduna parayı yatırdıktan sonra il ve ilçe müftülüklerimize müracaat ederek veya hac.diyanet.gov.tr adresinden kayıtlarını yapabileceklerdir. Diyanet İşleri Başkanlığımız umre ücretlerini TL cinsinden tahsil etmektedir. Ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik 7 günlük umre turları ile yarıyıl öğretmen, öğrenci ve velilerine yönelik 11 günlük umre turları düzenlenecektir. Otel tiplerde sabah ve akşam yemeği açık büfe, oda tercihlilerde sabah ve akşam yemeği tabldot, öğle öğünü için kumanya paketi verilecektir. Albaraka Türk Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na 6 taksite kadar yatırma imkânı olacak, taksitlerden herhangi bir ücret veya vade farkı alınmayacak. Cenab-ı Hak’tan vatandaşlarımızın seyahatlerini kolaylaştırmasını, ibadetlerini kabul buyurmasını niyaz eder, yapacakları umre yolcuklarının hayatlarında dönüm noktası, yeni bir milat ve başlangıç olmasını temin ederim” ifadelerini kullandı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim