Konya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nde yapılan atamalar ile yaklaşık iki yıldır hizmet veren Cem Dinç, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na Başmüfettiş olarak atandı. Dinç'in yerine ise, Balıkesir SGK İl Müdür Yardımcısı olan Murat Mustafa Yavuz getirildi. Yavuz, resmi olarak görevine başladı. Gazetemize açıklamalarda bulunan yeni İl Müdürü Mustafa Yavuz, 17 yıl aradan sonra doğduğu topraklar il müdürü olarak atandığını ve hayırlı işler yapmak için geldiğini söyledi. 1979 yılında Karaman'da doğduğunu ifade eden Yavuz, Kocaeli Karamürsel ilçesinde iki yıl SGK İlçe Müdürlüğü ve daha sonra da iki yıl Balıkesir SGK İl Müdür Yardımcılığı yaptığını belirtti.
MANUEL ARŞİV DİJİTAL ORTAMA GEÇECEK
Kurumu tanıdıktan sonra eksiklerin giderilmesi yönünde çalışmalara başlayacaklarını aktaran Yavuz, öncelikli olarak bazı arşivlerin dijital ortama geçirilmesi işine başlayacaklarını söyledi. Yavuz, "Konya tarım memleketi. Daha önce ürünler verildiği sırada prim kesilmesi yapılıyordu. Bunları dijital ortamlara aktarmayı amaçlıyoruz.Çünkü, yapılandırma çıktığı zaman arkadaşlar bize başvuruda bulunuyorlar. Onlara süre veriliyor. Arşive inilip, manuel olarak aramanın önüne geçmek için bunları dijital ortama aktaracağız. Ama bunun için de zaman gerekiyor. Nisan ayının ortasında SGK'nın yapmış olduğu bir sınav var. Bu sınava da bizim 250 arkadaşımız katılacak. Bu sınavdan sonra bir program ayarlayarak, bu çalışmaları başlatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.1950-1965 yılları arasındaki hizmetleri bulunan verileri dijital ortama aktarmayı hedeflediklerini aktaran Yavuz, bunların da manuel aramaktan kurtarılacağını dile getirdi. Yavuz, şunları söyledi: "Bazı durumlarda 1950 ve 1965 yılları arasında çalışmışlarınmanuel olarak arşivde aranması gerekiyor. Bunları dijital ortama aktararak, bu işlemleri daha hızlı yapmayı hedefliyoruz." Yavuz, daha önceki yetkililerin kurumun birçok eksikliğini giderdiğini ve çeşitli hizmetleri hayata geçirdiğini, kendisinin de kurumu tanıyıp, eksiklerini görerek kalan yerden devam edeceğini dile getirdi.
40 BİN KİŞİ PARASINI UNUTTU
Yavuz, şu anda 40 bine yakın kişinin parasının SGK'da bulunduğunu ve bu paraların sahiplerinin belirlenerek, onlara iade edilmesi yönünde bir çalışma yapmaya niyetli olduklarını belirterek, "Şu anda böyle bir uygulama yapmayı niyetimize aldık. Parası bankaya gitmiş oradan almadığı için banka tarafından tekrar bize gönderilmiş olan 40 bin kişi var. Bu 40 bin kişiyi tespit edip, resmi internet sitemizde yayınladıktan sonra arkadaşlar siteye girecekler ve dilekçe talep edip, tekrardan bu işlemleri de yapılacak.Öncelikli olarak bu kişilerin listesinin çıkarılması gerekiyor. Bu şekilde de bir çalışmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
MUSTAFA ÖZÇELİK

Editör: TE Bilişim