THY'nin alt markası Turkish Cargo'nun ilk "Boeing 777" kargo uçağının  teslim töreni, Atatürk Havalimanı'nda bulunan THY Teknik Hangarı'nda yapıldı. Aycı, burada yaptığı konuşmada, 2016'da büyük zorlukları geride  bıraktıklarını, çok farklı ve anlamlı 2017'nin ise arkasından geldiğini söyledi.

Zorlukları aşmak için birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna  dikkati çeken Aycı, "Bu anlamda 2018'in bugün buradan bakıldığında aydınlık  gözükmesi, bizim 2018'in, 2019'un, 2020'nin hatta inşallah 2018'in 29 Ekimi'nde  açacağımız dünyanın en büyük havalimanlarından biri ve Türk milletinin gururu  olacak, Türk sivil havacılığının gururu olacak bir eserin, çok kısa sürede  inşallah kavuşmasını yaşayacağız. 29 Ekim 2018'de THY yeni evinde olacak. Daha  ilk günden, ilk saatten, ilk saniyesinden itibaren, inşallah uçaklarımız oraya  inecek ve kalkacak. Bunun gayreti içindeyiz." diye konuştu.

Aycı, üçüncü havalimanında yükselecek THY tesislerinin inşaatları için  planlama ve altyapı çalışmalarında belirli bir aşamaya gelindiğini de bildirdi.

Türk Sivil Havacılık Günü'nü de kutlayan Aycı, Türkiye'nin bu alanda  vizyonunu ortaya koyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali  Yıldırım'a şükranlarını sunduğunu belirtti.

Aycı, teslim alınan "Boeing 777" kargo uçağının yer operasyonuyla  uyumlu ve sessiz uçaklardan biri olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Gerek 102 tonluk kargo kapasitesi ile gerek 9 bin kilometreyi aşan  menziliyle dünyadaki en uzun menzile gidebilen uçaklardan bir tanesi olması,  hatta en uzun menzilli olması hasebiyle özellikle kargo sektöründe şirketimize  kazandırılması son derece anlamlı bir uçak. Çevreye de duyarlı, bu anlamıyla da  yakıt verimliliği bakımında da son derece önemli performansları beraberinde  taşıyan, ileri teknolojiye sahip, güvenilir ve sektörde kendini ispatlamış,  kanıtlamış bir uçak. Az evvel büyük bir heyecanla, tüylerimiz diken diken olarak  onun havalimanımıza ilk inişini birlikte müşahede ettik. İnşallah, ilk seferini  değerli kardeşlerimizle, pilotlarımızla, uçucu personelimizle birlikte Dubai'ye  gerçekleştirecek."

Turkish Cargo'nun yıl başında 55 noktaya uçtuğunu anımsatan Aycı,  kasımda ise bunun 72 noktaya geldiğini ifade etti. Aycı, ocak ayından itibaren  bunun daha da artacağına işaret ederek, "Özellikle Toronto, Houston, Zaragoza,  Bogota ve inşallah kısa sürede iznini alırlarsa, Meksika'yı da buna dahil  edecekler. Meksika dahil olana kadar bir süre Miami'ye uçup buradan operasyon  yapacaklar ama Meksika iznini aldıktan sonra Miami'yi Meksika ile becayiş  yapacaklar." dedi.

Gelecek yıl yeni açılan kargo hatlarıyla 82 noktaya operasyon  yapacaklarını kaydeden Aycı, taşınan kargoyu yüzde 29 artışla 1 milyon tona  getirdiklerini bildirdi. Bunun asla yetmeyeceğini ifade eden Aycı, yeni  havalimanıyla sektördeki iddialarını, ufuk ve vizyonu daha da ileriye  taşıyacaklarını anlattı.

Aycı, yeni havalimanıyla İstanbul'un ürünlerin, hizmetlerin ve  malların da çok hızlı bir şekilde dünyaya arz edilmesinde kritik rol oynayacağına  dikkati çekerek, "Dünyada ilk beş kargodan birisi olma hedefiyle bu yolda  yürünmektedir. İlk beş kargo şirketinden birisi olmak üzere, iş ortaklarımızla  birlikte, mesai arkadaşlarımla birlikte, Genel Müdürümüz ve yönetim kurulumuzla  birlikte her beraber başarılı bir dönem geçirme arzusundayız." değerlendirmesinde  bulundu.

THY çalışanlarının aidiyet duygusu, çalışkanlıkları, fedakarlığı ve  adanmışlıkları sayesinde şirkette farklı bir bereket oluşturduğunu aktaran Aycı,  bu sayede THY'de uçak satma ve kiralama yerine yeni uçakları konuştuklarını dile  getirdi. Aycı, çalışanların hak ettikleri ücretleri verme konusunda çalışmaların  sürdüğünü sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE BÜYÜDÜKÇE THY DE BÜYÜYOR"

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de 2016'da yaşanan bazı sıkıntıları bugün  aştıklarını söyledi. Bu yıl özverili çalışmalar sayesinde güzel noktalara  geldiklerini dile getiren Ekşi, "2016 yılı sonunda 'Acaba filomuz fazla mı?' diye  tereddütler gösterirken, bugün tam tersine yönetim kurulumuzun da onayıyla 46  artı 10 geniş gövde uçak ihalesine çıkan bir THY var. Uçak arayan bir THY var.  Yönetim Kurulu Başkanımızın da ifade ettiği gibi, 7 bine yakın personel istihdam  edecek THY ailesi var." değerlendirmesini yaptı.

THY'nin üçüncü çeyrek sonuçlarında ilan ettikleri gibi tarihi rekorlar  kırdığını aktaran Ekşi, "2018 işaretleri çok daha güzel gözüküyor. Türkiye  büyüdükçe THY de büyüyor. İnanın önümüz daha da aydınlıktır." şeklinde konuştu.

"GEREKLİ DİZAYN ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI"

Konuşmaların ardından, yeni kargo uçağının teslim töreni dolayısıyla  kurdele kesildi. Aycı ile Ekşi, törenin ardından kargo uçağını gezerek,  incelemelerde bulundu.

İlker Aycı, bir gazetecinin üçüncü havalimanına taşınmayla ilgili  sorusuna, "Biz 29 Ekim'de orada olmanın planları içindeyiz. A planı da bu, B  planı da bu. Hepimiz buna göre çalışıyoruz." cevabını verdi.

Üçüncü havalimanında operasyonun giderek büyüdüğüne dikkati çeken  Aycı, şunları kaydetti:

"Takdir edersiniz ki, kolay bir arazi değil. O arazinin hazırlanması  ve inşaatlar üzerinde yükselmesi için tüm çalışmalar yapılıyor. Gerekli dizayn  çalışmaları tamamlandı. Çok yakında inşaatların yükseldiğini göreceksiniz. Zaten  son sürat terminal binası yürüyor. Havalimanının diğer kısımlarındaki işlemler de  yürüyor, hamdolsun. Bizimki de çok süratli bir şekilde devam edecek. İnşallah  yeni havalimanımızda, 29 Ekim'de olmanın gayreti içindeyiz, inşallah orada  olacağız. Yeni evimize gitmek için sabırsızlanıyoruz. Bu zamanı iyi  değerlendireceğiz, çok çalışacağız, hazır olacağız. Filomuz orada olacak  inşallah. Bunun stratejileri üzerine arkadaşlar çalışmalar yaptılar. Her iki  seçeneği de ciddi şekilde değerlendirdiler. Öncelikle biten tüm binaların hepsine  taşınılacak. Oradan operasyon net olarak yürüyecek. Filo da buradan kalkıp, bir  şekilde oraya inecek ve devam edecek. Bunun 'bing bang' dediğimiz şekilde şu anda  olacağı öngörülüyor."

Editör: TE Bilişim