Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaş kışlık giyim alışverişine başladı. Birçok vatandaşın tercih ettiği kışlık deri ürünleri hakkında bilgi veren Ceylan Deri Sahibi Hüseyin Şahin deri ürünlerde vatandaşların suni ürünler ve doğal ürünler arasında ayrım yapamadığı noktasında değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, "Deri ürünler estetik görüntü açısından öncelikli bir alternatif olarak görülüyor. Birçok vatandaş ise suni deri ürünleri kullanıyor. Fakat suni deri tabiri tamamen yanlış. Suni deri olarak adlandırılan ürünlerin tamamı petrolden yapılıyor. Petrolden yapılan bu ürünler doğal olmayan bir ısı koruma sağlıyor. Bu ısı koruma yolu vücudu terletiyor ve soğuk havalarda birçok rahatsızlık meydana getiriyor" dedi. Üretimde genellikle kuzu derisinin ve kuzu kürkünün kullanıldığını söyleyen Şahin, "Mevsimlik ürünler de kuzu derisi kullanılıyor. Kışlık ürünler de kuzu derisiyle birlikte kürkü de kullanılıyor. Tamamen doğal olan bu ürünlerin nefes almasıyla vücut rahat hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

-25 DERECEYE KADAR DAYANIKLI

Deri ürünlerin fiyatları hakkında bilgi veren Şahin, "Derinin kalitesi, derinin işçiliği fiyatı belirleyen unsurlar. Örneğin mevsimlik deri montların fiyatları 250 TL'den başlıyor 450 TL'ye kadar cinsine göre değişiyor. Tamamen kışlık olarak üretilen ürünler de 700 TL ile Bin 100 TL arasında değişiyor" diyerek kış mevsimine yönelik olan montların tamamen kürkten yapıldığını belirtip -25 dereceye kadar vücut ısısını muhafaza ettiğini söyledi. Son dönemlerde yayında olan tarihi dizi ve filmlerinin etkisiyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kalpağın da üretimini yaptıklarını söyleyen Şahin, "Kalpaklarımız da kuzu kürkünden üretiliyor ve son derece sağlıklı. Kış mevsiminde bere yerine kalpak kullanılabilir. Kalpak fiyatı 80 TL. Örneğin soğuğa son derece dayanıklı bu ürünü hayatınızda bir kere alıyorsunuz. Yıpranmıyor ve bozulmuyor" diyerek kalpak kullanımını tavsiye ettiklerini sözlerine ekledi.

MUHAMMED DENİZ

Editör: TE Bilişim