90 gündür Suriye’de tutuklu bulunan ve Şam’da CHP heyetine teslim edilen Türk gazeteci Cüneyt Ünal Yayladağı sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptı.

CHP’li Eryılmaz yaptığı açıklamada bu girişimi hiçbir siyasi kaygı beklemeden yaptıklarını söyledi. Eryılmaz Suriye’ye hem Cüneyt Ünal hem de Beşar Kaddumi’yi kurtarmak için gittiklerini ancak sadece Ünal’ı alabildiklerini vurguladı. Eryılmaz ayrıca Beşar Esad’ın Kaddumi ile ilgili 24 saat içinde kendilerine bilgi verimesi için talimat verdiğini de ifade etti.

Ünal, Türkiye’ye girişinde yaptığı açıklamada, ‘’Ülkeme gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Neler söyleyeceğimi şu an bilemiyorum’’ diye konuştu.

Ardından gazetecilere açıklama yapan ve gözyaşlarına hakim olamayan Ünal, “Öncelikle heyecanımı bağışlayın 90 gün hücrede kimseyle konuşamadım. Bana desteklerinden dolayı milletvekillerimize, sivil kuruluşlara teşekkür ediyorum. Gözümü her açıp, kapadığımda karşımda hep soğuk duvar vardı. Tek bir battaniyeyle, 90 gün boyunca yerde yattım.

“HAPİSTE ŞİDDET GÖRMEDİM”

Suriye askerlerinden herhangi bir şiddet görmedim. Davranışları kötü değildi” diye konuştu.

Eşi Nuray Ünal da, “Çok mutluyum. Çok zor günler yaşadım. Oraya giden heyete ayrı ayrı minnettarım. Bizi yalnız bırakmayan gazeteci arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim