AK Parti Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, gazetemize seçimler ile alakalı açıklamalarda bulundu. Çumra'nın 5 yılda kilitli taştan başka hizmet alamadığını ifade eden Oğuz, Çumra'nın çehresini değiştirecek yatırımlar ile geleceklerini söyledi. Adaylık serüveninde bahseden Oğuz, "Doğduğum, büyüdüğüm, okuduğum topraklara hizmet için aday oldum. İnşallah halkımızın teveccühü ile Çumra'yı en iyi yerlere taşıyacağız" dedi. AK Parti'nin Çumra'da markalaştığını belirten Oğuz, "Çumra'da AK Parti'de bir markalaşma var. Çumra'da MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayını çoğu kişi bilmiyor. Benim avantajım Çumra'da yaşıyor olmam ve orada işime devam etmem. Bir adım daha önde olduğuma inanıyorum" diye konuştu. Mevcut başkanın politikaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Oğuz, "Mevcut başkanımız, çok fazla vaatler veriyor seçim öncesinde. 5 yıl önce Çumra'ya verilen sözler tutulmadı. Bu seçimde de yine boş vaatler veriliyor. Bu vaatlerle nereye gidilecek? Biz yapamayacağımızı söylemiyoruz. Ayağı yere basan vaatlerde bulunulmalı" şeklinde konuştu.
HÜKÜMET CADDESİ'Nİ TRAFİĞE AÇACAĞIZ
Hükümet Caddesi'nin trafiğe kapatılmasını eleştiren Oğuz, "Esnaf ziyaretinde sadece iki kişinin kapanmasını istediğini gördük. Esnafların yüzde 80'nin kapatılmasın diye imza attığı evrak var. Şehri ortasından ayıran tek bir arter vardı o da kapatıldı. Çumra'nın en güzel eseri olacağı söylendi, fakat 3 gün çevik kuvvetin eşliğinde kapatıldı. Biz 30 Mart'ta başkan olduğumuzda esnafla konuşulup onayı alınır alınmaz orayı yeniden trafiğe açacağız" dedi.
TARIM VE HAYVANCILIĞI GELİŞTİRECEĞİZ
Başkan olduğu takdirde yapacağı projeler hakkında da konuşan Oğuz, "Organize sanayinin sorunları var. Orayı banka ipotekli olarak gösteriyor. Bu sorunlarını çözüp organize sanayi bölgesini ihya edeceğiz. Yol ve kaldırımlar ücretsiz yapılması gerekirken para isteniyor, biz bunlara son vereceğiz. Çumra, buğday ambarı olmasına rağmen hala bir buğday pazarımız yok. Hayvancılık konuşmamıza rağmen hala bir hayvan pazarımız yok. Bizim ilk projelerimiz bunları yapmak olacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı ile beraber projeler üretip, Çumra'da bambaşka bir hava oluşturacağız. Bunlar ilk etaptaki projelerimiz" diye konuştu. Oğuz, Organize Sanayi Bölgesi'nin problemlerini çözerek, işsizliğe de son vereceklerini ifade etti.
HIZLI TREN HATTI AYNI RAYLARI AYNI HATA KURULACAK
Yüksek Hızlı Tren'in tarları böleceği yönündeki söylentilere de açıklık getiren Oğuz, "Şu an ki kullanılan hızlı tren hattı 1904'te 2. Abdulhamit Han'ın zamanında kurulan hat. Yeni Yüksek Hızlı Tren hattı, aynı rayın sökülüp yerine elektrik sinyalizasyonlu ray takılarak kurulacak. Tarlalarda her hangi bir değişiklik olmayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan'da bu projeye önem veriyor. Sayın Elvan, Yüksek Hızlı Tren'in Çumra'dan yolcu alacağını ve Çumralıların hiç beklemeden Ankara'ya gidebileceğinin müjdesini de verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
ÇUMRA'NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
Çumra'nın bu dönemde kilitli taş ile ön plana çıktığını ifade eden Oğuz, "Biz halı sahalar, düğün salonları, kapalı pazarlar ile Çumra'nın çehresini değiştireceğiz. Maalesef şu anki başkan yaptığı tek bir eser ile vatandaşların karşısına çıkıyor. Bunun parası da vatandaşa ödetildi. Ama yinede biz teşekkür ediyoruz kim ne hizmet yaptıysa teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim