Eğitim sendikalarını ziyarette CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz, öğretmenlerinin gününü kutlayarak, mesleki ve iş yerlerindeki sorunların takipçisi olduklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz bizim için önemlidir. Öğretmenler gününüzü kutluyoruz. Sadece bugünlerde değil, öğretmenlerimiz her zaman anılmalıdır. Herkesin ilgi ve saygı duyması gereken bir alandır. Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Bu durumdan başta öğretmenlerimiz, işçimiz emeklimiz ve halkımız olumsuz yönde etkileniyor. Bugün şehrimizdeki 5 öğretmen sendikalarını ziyaret ederek, sorunlarınız hakkında bilgi almak istedik. Hiçbir sivil toplumu örgütünü ayırt etmiyoruz. Hepsine eşit mesafedeyiz. Bu sivil örgütlerimiz insanlarımız için bir şeyler yapıyor. Bu sivil toplum örgütlerimize ve çalışmalarına katkıda bulunmak bizleri memnun eder. Mesleki ve ücret anlamında öğretmenlerimizin sorunlarını takip ediyoruz. Elimizden gelen ne varsa katkıda bulunuyoruz. Parti olarak her zaman öğretmenlerimizin yanında olduk bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.   



Eğitim-Birsen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, CHP’nin bu ilgisinden dolayı teşekkür ederek, “ Bu anlamlı günde ziyaretiniz bizleri sevindirdi. İlginize teşekkür ediyoruz. Ülkemizde birliğe ve dayanışmaya ihtiyaç vardır. Mesleki anlamda üyelerimizin hakları için çalışıyoruz. Artık her alanda bizler ortak noktalar bulmalı ve ülkemizin sorunlarının çözümünde birlikte hareket edilmelidir” diye konuştu.  
 
 
    
TÜRK EĞİTİM-SEN: İTİBARIMIZ YOK EDİLİYOR
Türk Eğitim-Sen Konya 1. Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata da CHP’nin ziyaretinden dolayı memnun olduklarını dile getirerek, “Öğretmenlik mesleği devleti ayakta tutan bir meslektir. Böylesine kutsal bir mesleği küçültüyorlar. İtibarımız ve saygımız yok ediliyor. 24 Kasım gibi kutlamalarda Atatürk unutturulmak isteniyor.  Bu tür programların içinin boşaltılması yanlıştır.”
 
Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Sadi Eriş de, CHP’nin ziyaretinin kendilerini mutlu ettiklerini ifade ederek, “CHP’nin Türkiye’nin kurulmasında emeği geçmiştir. Öğretmene bugünkü iktidar camdan bakıyor. Partiniz ise candan bakıyor. Okullarda öğretmenlere şiddet arttı. Şu anda yeni bir sistem getiriliyor. Öğretmenlerin ücreti çok düşüktür. Hükümet hala bu konuda camdan bakmaya devam ediyor. İyi bir duruma gitmiyor. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığı yok ediliyor. Öğretmenleri bundan kurtarmak gerekiyor” şeklinde konuştu.



EĞİTİM-İŞ: ÖĞRETMENLERİMİZ MUTSUZ
Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balum da,  CHP’ye bu ziyaretinden ve öğretmenlerin sorunlarının takibinden dolayı teşekkür ederek, “Eğitim iş kolunda bizi var eden üyelerimiz ve mevcut yapımızı korumaya çalışıyoruz. Okullarda kılık kıyafet yönetmeliğine uyulmuyor. Bundan sonra ne olacağının tedirginliğini yaşıyoruz. Öğretmenlerin ücretleri çok düşüktür. Her gün yeni bir şeyler getiriliyor.  Öğretmenlerimiz AKP iktidarında mutsuzdur.  Öğretmenlerimizin mutsuzluğunun giderilmesi gerekiyor.” Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Cebrail Bektaş da, CHP’nin sendikal mücadeleyi desteklediğine değinerek, “İşyerlerimizde çalışma barışının bozulacağına yönelik olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Mesleğimiz itibarlaştırılıyor. 657’deki iş güvencemiz ortadan kaldırılıyor. Ortak iş örgütleriyle buna bir dur demenin zamanıdır. CHP’nin sendikal mücadelesine desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.  
HABER MERKEZİ


 
Editör: TE Bilişim