Ramazan ayının başlamasıyla birlikte çarşı, pazarlar hareketlendi. Vatandaşlar sahur ve iftar alışverişini yapmak için genellikle Kadınlar Pazarı'nı tercih ediyorlar. Havaların çok sıcak olması ve Kadınlar Pazarı'nın kapalı bir mekân içinde bulunuyor olması vatandaşı buraya yöneltiyor. Pazar esnafı ise bu yoğunluktan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Pazarcılar, "Ramazan Ayı bereket ayıdır. Allah'a şükür bu Ramazan Ayı'da bereketi ile geldi" ifadelerini kullandı.

FİYATLAR UYGUN

Pazarda alış veriş yapan vatandaşlar fiyatların çokta abartılı olmadığını dile getirirken, "Fiyatlara bakıldığında az da olsa bir artış var. Ancak Ramazan Ayı fırsat bilinerek yapılan uçarı bir fiyat artışı yok gibi gözüküyor. Fiyatların böyle devam etmesi esnafı da biz vatandaşları da rahatlatmış olacaktır" diye konuştu. Kadınlar Pazarı esnaflarından Yalçın Manav sahibi Nuri Atalay yoğunluktan memnun olduklarını belirtti. Atalay, "Müşteri yoğunluğundan oldukça memnunuz. Her zaman ki gibi bereketi ile birlikte gelen Ramazan Ayı satışlarımızı da arttırdı. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren tezgâhlarımızı gezmeye başladı. Öğle sıcağının geçmesi ile birlikte gelen müşteri sayısı daha da artacaktır" diye belirtti. Vatandaşın vakit geçirmek için pazarları tercih etmelerinin sebeplerine de değinen Yalçın, "Vatandaşlar oruçlarını geçirmek için pazarı tercih ediyorlar. Hem iftar ve sahur için alış veriş yapıyorlar hem de vakit geçiriyorlar. Oruçlu vatandaşlar neredeyse tezgâhta ki her şeyin fiyatını sorarak hepsinden alıyorlar. Bazen ilginç görüntüler bile ortaya çıktığı oluyor. Özellikle akşamüstü aşırı bir yoğunluk oluşuyor. Şu an için satışlardan memnunuz" diye konuştu.

KARPUZA TALEP ÇOK

Vatandaşların iftar için alış veriş yapmalarının yanı sıra meyveye de oldukça yoğun bir ilgi olduğunun altını çizen Yalçın Manav sahibi Nuri Atalay, "Sebzeye olduğu kadar meyveye de oldukça yoğun bir talep var. Vatandaşlar özellikle sahurda meyve tüketiminin susuzluğa karşı yardımcı olduğunu söylüyor. Karpuz ise en çok tercih edilen meyveler arasında yer alıyor. İftardan sonra buz gibi bir karpuz yemek istediklerini belirtiyorlar. Malum havalar sıcak olduğu için vatandaşlar Ramazan Ayı'nda en çok serinlemek istiyor. Ayrıca fiyat olarak da çok uygun bulunmaktadır. Karpuzun kilosu 40 kuruş ile 80 kuruş arasında değişiyor" diye konuştu. Gıda fiyatlarının son dönemde yaşanan olaylardan çok etkilenmediğini, aksine fiyatların düşmesinin beklendiğini sözlerine ekleyen Yalçın, "Hükümet belirsizliği gıda fiyatlarını çok fazla etkilemedi. Ancak bu ne kadar sürer orasını bilemiyoruz. Ancak genel itibarı ile gıda fiyatlarının daha da düşeceğini söyleyebilirim. Piyasa da bu yönde bir beklenti bulunuyor. Vatandaş bu Ramazan sofrasını bereketli ve çeşit çeşit yemekler ile hazırlayacağa benziyor. Bereketin ve paylaşmanın daha da artacağı bu günlerde bizler de elimizden geldiği kadar vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

BEDRİ CAN ÖZBEY

Editör: TE Bilişim