Burkina Foso’da Dost Eli Derneği tarafından açılan yetimhaneler başta olmak üzere yetimhanelerin bulunduğu bölgelere yaşayan yerel halka bir araya gelen çalışma ekibi bilgilendirici çalışmalar gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım; TİKA ve Dost Eli Derneği ortak çalışması olan “Akran Danışmanlığı Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Projesi” kapsamında Öğretmen ve öğrencilerden oluşan Genç Dost Eli Ekibimiz Burkina Faso’ da çeşitli eğitimler ve etkinlikler gerçekleştirdi. Burkina Fosolu yetimlerle el ele vererek 23 gün süren çalışma gerçekleştirdik. Çalışmada öncelikle Türkiye’nin kardeşliğine vurgu yapılarak “Türkiye Dış Politikasında Afrika’nın Yeri ” konulu farklı bölgelerde konferanslar verildi. Derneğin açtığı yetimhanelerde kalan çocuklarımızla Türkçe dersleri, bilgilendirici atölye çalışmaları, yine günlük hayat içerisinde gereklilik arzeden temel bilgi ve beceri dersleri yapıldı. Özellikle çalışma ekibinin içerisinde yer alan genç kardeşlerimizin çabası yetim akranlarıyla birlikte gerçekleştirdikleri faaliyetler çalışmaya farklı bir boyut kazandırdı. Yetim çocuklarımıza okullarına rahatlıkla gidebilmeleri için bisiklet hediye edildi. Dağıtılan bisikletlerle 75 çocuk için ulaşılması imkânsız bir hayal gerçekleşmiş oldu” dedi.

Mevlüt Yıldırım çalışma kapsamında İslamda Aile Hayatını konu alan derslerin ise yerel halkın katılımı ile gerçekleştirildiğini ve bunun memnuniyet verici sonuçlar ortaya çıkardığını ifade etti. Ayrıca Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz sürecine dikkatlerin çekilerek Burkina Fasolu yetimlerle birlikte 15 Temmuz anma programı yapıldığını belirtti.

Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım Burkina Faso’da gerçekleşen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamalarının sonunda başta projeye destek sağlayan TİKA  ve emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim