Burhan Kuzu, 17 Aralık operasyonu ile ilgili Twitter'dan açıklama yaptığı açıklamada "11 yıldır AK Parti iktidarda bu yolsuzluklar son aylarda mı oldu? Kullanmak şimdi mi işinize geldi" diye yazdı.

Genel Müdürü'nün evinde 4,5 milyon dolar bulunan Halk Bankası için ise Kuzu, "Amerika İran'a ambargo koydu, bu ambargoyu Almanya ve Fransa deldi ve köşeyi döndü. Türkiye, Halk Bankası yoluyla bunu yaptı, zılgıtı yedi!!!" tweetini attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisizleştirilip siyaset dışına itmeyi planlayanlar olduğunu söyleyen Kuzu, "Planlayanlar, yolsuzluğu hükümetin yumuşan karnı olarak görmüş, o noktaya çalışmıştır" ifadelerini kullandı.

İŞTE O TWEETLER

"İtiraf" yorumlarına yine Twitter adresinde tepki gösteren Kuzu ise şöyle dedi:

"Bazı beyinsiz ve zeka sorunu olanlar 'yolsuzluk konusunda 11 yıldır nerdeydiniz' açıklamamı itiraf gibi yansıtmışlar.
Yolsuzluk iddiaları kim olursa olsun bir iddiadır; mahkeme kararı olmadan kimseye mahkum gibi bakılamaz. Bu ilkeyi sol kesim görmek istemiyor. Son operasyonla ilgili doğru gördüğüm çok sayıda yorumu yazdım. Hiç birini de silmedim. Tek bir örnek yok. Bazı şerefsizler bunu bile yazmış.

Birisi 100 adet aynı konuda tweet yazacak, bunun birini dikkate alacaksın, 99'unu almayacaksın. Onu da istediğin gibi çarpıtacaksın. Ben 'yolsuzluk yapan varsa hiçbir zaman savunmam' diye yüzlerce kez yazdım. Benim isyanın insanların peşin suçlu görülmesi ve zamanlaması."

Editör: TE Bilişim