Lütfi Elvan, seçim sürecinde muhalefet partisi liderlerinin vermiş olduğu vaatlere dikkat çekerek, "Biz diyemez miyiz 'mazotu 1 lira yapıyoruz' diye, biz akılsız mıyız, enayi miyiz? O zaman ülkeyi karanlığa götürürüz" dedi


Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Isparta'da Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen İşdünyası Platformu Isparta Geleceğini Arıyor programı kapsamında Yılın Girişimci ve İşadamları Ödül Töreni'ne katıldı.
Türkiye'nin son 12 yılda istikrar ve ekonomi açısından inanılmaz bir performans sergilediğini belirten Elvan, "Dünyanın dört yanında 2008'den itibaren krizler yaşanırken Türkiye bu krizlerin yaşadığı ülkelerdeki problemlerle karşılaşmadı. Orta ve uzun vadeli plan ve program yapma gereği hissetmeyen günü birlik politikalarla ülkeyi yönetmeye çalışan bir çok ülkede ciddi krizler çıktı. Yunanistan en belirgin örneği. Bir çok Avrupa ülkesi ciddi kriz yaşadı. Memurların işçilerin maaşı düşürüldü, halen krizden kurtulmuş değiller. Yunanistan'da devlet memurluğu görevine son verilen kişi sayısı geçen yıl 100 bin. Bırakın maaş artışı sağlamayı memurları işten çıkardılar. O nedenle istikrarımız son derece önemli. Türkiye'nin büyümesi güçlenmesi istikrarın devamıyla mümkün. O eski karanlık günlere dönmek istemiyoruz. O geçmişte yaşanan sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Geçmişi bir hatırlayın. Kronik onlarca sorun vardı. Sosyal güvenlik sisteminin tek çatı altında toplanması. Birinci kalkınma planımızda yer alan bu konu Türkiye'de bugüne kadar tüm kalkınma planlarında yer alan bir husustu ama kimse cesaret edemedi. Bunun altında kalırız dediler. Öyle bir manzara vardı ki; işyerinizin, evinizin hemen bitişiğinde devlet hastanesi var. Hastalanıyorsunuz Devlet Hastanesi'ne gitmek istiyorsunuz ama sen giremezsin. Çünkü sen işçi statüsündesin. Burası memurlara ait. Sanki memurlar ayrıcalıklı bir düzenlemeyle karşı karşıya. Yakın bir ilçede SSK Hastanesi var. Sabahın 4- 5'inde kuyruğa girdiniz. 8-10 saat sonra sıra geldi. Doktor bir iki dakika bakıyor size reçete yazıyor. Yine SSK'nın küçücük pencereleri olan yerden kuyruğa girip ilaç alıyorsunuz. Ben neden eczaneden alamıyorum? Hayır, 'sen işçisin eczaneden ilacı ancak devlet memuru alır' deniyor. Kuyrukta bekliyorsunuz. Siz sıra geliyor reçeteyi veriyorsunuz. İlaç vermek isteyen görevli 'maalesef bu ilaç yok üç gün sonra bir daha gelin' diyor. Üç gün sonra gidiyor, kuyruğa giriyor bu defa ilacı alıyorsunuz. Yıllarca bu millet bu eziyeti çekti. Hiç kimse cesaret edemedi. Biz bu kronik sorunu çözdük" dedi.

ENFLASYON CANAVARI
30 yıl boyunca enflasyon canavarıyla hiç bir hükümetin baş edemediğini kaydeden Elvan, şunları söyledi:
"Çünkü Türkiye bütçesine uygun harcama yapmadıkları, orta ve uzun vadeli bakmadıkları için. Ben bugün vatandaştan oyumu alayım yarın Allah kerim dedikleri için. Ama biz enflasyon denen canavarı mali disiplinle, istikrarı güveni sağlayarak yendik. Yılda ülkemize giren yabancı sermaye miktarı 1 milyar doların altındayken bugün 10 milyar doların üzerinde giriyor. Güven var ki o sermaye geliyor, yatırım yapıyor. O yatırımla insanımıza iş sağlıyor aş sağlıyoruz. Eski anlayışla devam etseydik Türkiye bugün buralarda olmazdı. Halkımızda bunun bilincinde. O nedenle ülkemizin geleceği son derece önemli. Ülkemizi devletimizi vatanımızı al bayrağımızı seviyoruz. O nedenle ileriye doğru bakıp bu ülkenin geleceğini ona göre dizayn etmemiz lazım. Çocuklarımızı torunlarımızı düşünmemiz lazım. 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat gerçekleştireceğiz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz dedik. Bir anda tüm sivil toplum, iş adamları dernekleri, sanayi ticaret odalarımız bunu sahiplendi. Hangi ile giderseniz gidin, Türkiye'nin ihracat hedefi var ben Isparta'da şu kadar milyar dolarlık ihracat yapacağım hedefini koydu. Tüm ülke olarak tek bir hedefte birlikte odaklandık. İşte o zaman Türkiye başarılı olur. Hepimiz aynı hedef doğrultusunda çalışırsak o zaman Türkiye başarılı olur. Bunun örnekleri var. İrlanda Avrupa'nın en fakir ülkesiydi. Ülkede program hazırlandı ve tek hedef doğrultusunda çalışmalarını yürütüp bugün en zengin ülkelerden biri haline geldi. Gelişme düzeyleri yükseldi. Bu gerçekleri her birimizin görmesi lazım. Yoksa vatandaşı kandırma pahasına kandırma gayreti içinde bir takım vaatlerle bu ülke yönetilmez. Ayaklarımızı yere sağlam basmamız lazım. Bu ülkenin istikrarını bozucu bir şey yapmamak lazım. Biz diyemez miyiz mazotu 1 lira yapıyoruz biz akılsız mıyız enayi miyiz bizim aklımız yok mu? Ama bu ülkenin geleceği için biz bunları yapamayız. Biz 1-1.5 lira yaptığımız anda ülkeyi karanlığa götürürüz. Biz de çıkıp şunları şunları yapacağız diyebiliriz ama demeyiz bugüne kadar demedik bundan sonra da demeyeceğiz. Bu ülkenin geleceği için ne yapılması gerekiyorsa onları yapacağız."
İHA

Editör: TE Bilişim