Seminer, KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın’ın açış konuşması ile başladı. Konuşmasına Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek başlayan Başkan Hasan Hüseyin Aydın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Afrin’de gerçekleştirdiği “Zeytin Dalı Harekatı’nı tek bir sivile zarar vermeden başarıyla tamamladığını ifade ederek, “Aslında bu operasyon bir bakıma Türkiye’nin güç gösterisiydi. Başta ABD olmak üzere neredeyse bütün batının yapmayın dediği operasyonu ordumuz büyük bir kararlılıkla yaptı. Milli ve yerli silahlarımızı da bütün dünya bu vesileyle görmüş oldu. Burada 52 şehit verdik 225 de gazimiz vardı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize de başsağlığı diliyorum” dedi.

Konuşmasına “Bizler işadamıyız,  boş verelim bunları ticaretimize bakalım diyemeyiz” diyerek devam eden Aydın şunları söyledi: “Ülkemizin birlik ve beraberlik davası bekasında bir sıkıntı olursa ne paramızın, ne ticarethanemizin, nede ticaretimizin bir önemi olmaz. Bizler KONSİAD olarak bu operasyon esnasında üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Ordumuza ve devletimize farklı etkinliklerimizle destek olmaya gayret ettik.”

Tüm olumsuzluklara rağmen 2017 yılının son çeyreğinde Türkiye’nin11.1 büyüme oranıyla dünyadaki bütün ülkeleri geride bıraktığını hatırlatan Aydın, konuşmasında; “Geçtiğimiz günlerde TİM Mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Rakamlar bizi hem ülkemiz hem de KONYA’MIZ ADINA ÇOK SEVİNDİRDİ.

Türkiye geçen yılın Mart ayına oranla ihracatını 11.5 artırarak 15 milyar 106 milyon dolara yükseltti.Konya ise tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı.Konya ihracatını geçen yılın Mart ayına oranla yüzde 19.1 artırdı. Mart ayı rakamı 162 milyon 685 bin dolar oldu. Bu rakam Türkiye ortalamasının çok üstünde. Burada Konya sanayisini ayrıca kutlamak gerekir.

2018 yılının ilk üç ayını baz aldığımız zaman ise Konya yine Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 17.2lik bir artış sağlamış ve rakam 436 milyon dolara ulaşmıştır. Hem ilimiz hem de ülkemiz açısından rakamlar sevindirici. Tabi ki  bu  büyümenin  ülkemizdeki şartları göz önüne aldığımızda daha kıymetli olduğunu görürüz. Bir tarafta ordumuz terör kisvesi altındaki küresel güçlerle savaşıyor, bir taraftan ekonomimiz büyüyor. Bu dünya üzerinde eşine pek rastlanabilecek bir durum değildir” ifadelerini kullandı. Aydın, son günlerde dövizde yaşanan dalgalanmaları, küresel sermayenin Türk ekonomisine saldırısı olarak yorumladı. Aydın konuşmasını, KONSİADKonya Şubesi’nin 2018 yılı faaliyetlerini başlıklar halinde sunarak tamamladı. İki gün süren seminerin ilk gününde Prof. Dr. Mete Sevgin “Kişisel Gelişim ve Beden Dili”, Proje Uzmanı Mustafa Sarıkaya ise “KOSGEB Hibeleri” konularında katılımcıları bilgilendirdiler.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim