CHP Selçuklu İlçe Başkanlığı'nın Nov Otelde düzenlediği Türkiye gündemi toplantısına CHP Selçuklu İlçe Başkanı Barış Bektaş, yönetim kurulu üyeleri, Konya il başkan vekili Ali Fındık ve yönetim kurulu üyeleri ile CHP Trabzon Milletvekili Haluk Peşken, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Eski PM üyesi Gazeteci-Yazar Mehmet Faraç, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ve çok sayıda partili katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Selçuklu İlçe Başkanı Barış Bektaş,"İstanbul'daki 

hain saldırıyı kınıyorum. Bu saldırı sadece güvenlik güçlerimize değil, Türkiye'nin bütünlüğüne, huzuruna yapılan bir saldırıdır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Ülkemizde birlikte yaşamayı kendimize misyon edindik. Sadece terör saldırılarında değil, diğer elim olaylar karşısında da herkes işin dramatik yönüne sarılırken biz, iktidarın cumhuriyetin temel felsefesini dışlayarak eğitimde gelinen noktaya değindik. Yine biz, adaletten dış işlere, ayrılıkçı yaklaşımlara, yaşanan güvenlik sorunlarına değinmek zorundayız. Gelinen noktada örgütlü toplumun liğme liğme edildiği günlerden geçiyoruz. Bu nedenle CHP'ye daha fazla yük düşüyor. En örgütlü güç olmamız nedeniyle bize büyük görev düşüyor" dedi. 

CHP Eski PM Üyesi Gazeteci-Yazar Mehmet Faraç da terörden dolayı Türkiye'nin geldiği noktayı değerlendirerek,  "İstanbul'da yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Şehit olan canlarımız için üzgünüz. Terörün her türlüsüyle birlikte mücadele etmeliyiz. Bir örgüt yüzlerce hücre yapılanmasına ve eylemlere gidebiliyorsa buradaki tek suçlu bunlara göz yumanlar ve farkına varamayanlardır. Peki, ne yapmalıyız. Doğudaki yurttaşlarımızı kucaklamalıyız. Çünkü onlar da cumhuriyetin yurttaşıdır. Oradakilerin çoğu terörist değildir. Yüreği yanmış insanlara sahip çıkacağız. Genel başkanımız Kılıçdaroğlu terörün durdurulması noktasında hükümetin yanındayız diyor. CHP terörün bitmesi için bütün sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüp ortak bir sonuca vararak meclise getirmelidir. Hükümette insanları döviz bürolarına çağırmak yerine terörü çözmelidir. Birkaç gün sonra hain saldırıda şehit olanlar unutulacaktır. Yapmamız gereken bellidir. Ülkemize, değerlerine sahip çıkmak, terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdürmektir" diye konuştu.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de Türkiye'nin 17 Aralık'la FETÖ'ye kilitlendiğini dile getirerek, "Ülkemizde başta terör olmak üzere onca sorun varken, Türkiye'yi 17 Aralık'la FETÖ'ye kilitlediler. Ülkenin içinde ne olursa olsun bunların umurunda değildir. Ülkemizdeki  

ekonomik kiriz bunların gidişi olacaktır. Terörün arkasında işbirlikçiler vardır. Bunları da terörü de sorgulamalıyız. Terörden ülkeyi çıkaracak olanda bizler ve halkımızdır. Dış politikada büyük kayıplar yaşanıyor. Her yerde kaybediliyor. Türkiye çaresizlik algısına doğru itiliyor. Bizler halkımıza bunları anlatalım. Hiçbir kimseyi ötekileştirmeden birliğimizi ve beraberliğimizi korumalıyız. Emin olun herkes aynı endişeleri taşıyor. Onlar ve biz demeden cumhuriyetimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız.  Ülkemize ve önümüze getirilen tuzaklara düşmemeliyiz. Mustafa Kemal ve arkadaşları Anadolu'daki yurttaşları uluslaştırmıştır. Ama hiçbir insanı ayırmadan bunu yaptılar. Bizlerde birileri gibi insanları ayırmamalıyız. Şiddetten uzaklaşmalıyız. Hepimizin ortak derdi ekonomi, iş ve geçim sıkıntısı ve geleceğimizdir. Türkiye'ye hep birlikte inşa etmeliyiz. Bunu yapacağımızı da anlatmaya inanarak devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.    

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim