Zeytin Dalı Harekâtı’nda hava harekâtının yeniden başlamasıyla operasyon hız kazandı. Afrin’deki terör hedefleri, gece yarısından itibaren havadan ve karadan yoğun şekilde ateş altına alındı. TSK ve ÖSO unsurları Afrin’in batısındaki Nisriyye, Dükkan, Eşkan ve Cukali Favkani ve Orta Çakallı köylerini terörden arındırdı.

19 HEDEF İMHA EDİLDİ

Böylece harekât kapsamında 46 köy ve nokta kurtarılmış oldu. Genelkurmay Başkanlığı da önceki gece hava harekâtıyla PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 19 hedefin imha edildiğini, bölgeden elde edilen bilgilere göre operasyonda bir askerin şehit olduğunu, 34 teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise bin 62’ye yükseldi. 

17:20 
Zeytin Dalı Harekâtı’nın 21’inci gününde Afrin'in batısındaki Deyr Ballut köyünü PYD/PKK'dan temizledi. 19 hedef havadan imha edildi, terör hedefleri hem havadan hem karadan yoğun şekilde bombalandı.

15:50 Başbakan Binali Yıldırım operasyona katılan iki ATAK helikopterden birinin düştüğünü ve 2 askerin şehit olduğunu açıkladı.

15:10 Suriye'nin Hatay sınırında bir askeri helikopter düştü. Yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan askeri bir helikopter, Suriye'nin Hatay sınırında düştü. Olay yerine sevk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi. 

HELİKOPTERİMİZ DÜŞTÜ

14:25: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda bir askeri helikopterin düşürüldüğünü belirterek, "Bunun bedelini, fazlasıyla ödeyecekler" dedi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

10.00 : TSK: "Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1141 olmuştur.

07.50 : Türk savaş uçakları, gece saatlerinde YPG'nin terör hedeflerine bomba yağdırdı. Uçakların bomba bıraktığı yerlerde gerçekleşen şiddetli patlama sesleri, sınır hattından net şekilde duyuldu. Vurulan yerler arasında, Bafelyun Dağı da bulunuyor.

07.45 : Dün sekiz noktanın birden YPG'li teröristlerden temizlenmesiyle batı cephesinde hat birleşti. 

07.40 : Türkiye'nin İdlib'e gönderdiği yeni konvoy, Sarakib'ten geçti. Kasabada yaşayanların Türk konvoyunu büyük sevgi gösterisiyle karşıladığı görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı. Konvoyun Tel el Sultan'a gittiği bildiriliyor.

07.20 : Terör örgütünün inşa ettiği bazı binaların Türk ordusunun saldırılarında yerle bir olduğu, uydu görüntülerinde ortaya çıktı.

04.00: TSK tarafından Afrin bölgesindeki terör hedeflerine yönelik havadan ve karadan gerçekleştirilen bombardıman, Kilis sınır bölgesinden duyuluyor.

AA

Editör: TE Bilişim