Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun 2. dalgası iddialara göre Bilal Erdoğan'a kadar uzanıyordu ama engellendi.Başbakan Erdoğan, Pakistan dönüşü yaptığı açıklamalarda TÜRGEV ve Bilal Erdoğan üzerinden operasyon yapılmak istedindiğini asıl hedefin kendisi olduğunu söylemişti. 

Peki iddialara konu olan TÜRGEV nedir, ne iş yapar? Bilal Erdoğan'ın TÜRGEV'le ilişkisi nedir? İşte cevapları...

TÜRGEV NE ZAMAN KURULDU? 

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı 1996'da ilk yurdunu açarak faailiyetlerine başladı. Kuruluşunda ismi İSEGEV -İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı olan vakıf 2012'de adını TURGEV olarak değiştirdi.  

Özellikle kız öğrenci yurtları açan TÜRGEV, daha çok İstanbul'da çeşitli semtlerde yurt imkanı sağlıyor. Zamanla yurt genelinde de hizmet götürmeye çalışan TÜRGEV, Bursa, Artvin ve Konya'da da otel kalitesinde yeni yurtlar açmış ve hizmete sunmuş. Vakıf yapılan bağışlarla ayakta duruyor.  

BAŞBAKAN'IN OĞLU VE KIZI MÜTEVELLİ HEYETİNDE


Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Ergün'ün yaptığı TÜRGEV'in mütevelli heyetinde ise, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, büyük kızı Esra Albayrak, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Doğan Kubat ve Mustafa Ataş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gibi isimler yer alıyor. 

TURGEV VAKFI NE İŞ YAPAR?

Vakıf Başkanı'nın Vakıf Hakkındaki Yazısı Resmi Sitede Şöyle yeralıyor:

 

Türkiye'nin incisi ve kültür başkenti İstanbul, gerek tarihi gerekse kültür - sanatve sosyal dokusuyla bir cazibe merkezidir. Ülkemizden ve dünyadan pek çokgenç üniversite eğitimi için İstanbul'u tercih etmektedir. Eğitim için tercih sebebi olan bu güzel şehirde geleceğimizin mimarı olacak gençler için eksikliğini gördüğümüz bir alanda hizmet veriyoruz.

 

Kurulduğumuz günden bu yana binlerce öğrenciye ev sahipliği yaptık. Ailesinden uzakta yüksek öğrenimini devam ettirecek kızlarımıza ailesıcaklığında bir ortam sağlıyor, İstanbul'daki aileleri biz oluyoruz.Öğrencilerimizi önce Allah'ın sonra ebeveynlerinin emaneti olarak alıyoruz yurtlarımıza. Sonrasında yurtlarımızın idari ve yardımcı personeli büyük birsevgi ve merhametle çocuklarımızı kabul ediyor. Onların mutlu, huzurlu biröğrencilik geçirmeleri ve geleceğe daha iyi hazırlanmaları için ne gerekiyorsa yapıyorlar.

 

Sene içinde de çeşitli kültürel faaliyetler, kurslar, seminerler ve gezilerlekızlarımızın eğitimine destek oluyoruz. Tek isteğimiz çocuklarımızın ahlaklı,bilgili ve sosyal açıdan tam donanımlı gençler olarak yetişmeleri. Bu sebeple tüm enerjimizi gençliğin eğitimi için kullanıyoruz.

 

TURGEV YURTLARI

Hayriye-Cemal Gülbaran Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Başakşehir Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Hüma Hatun Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Cerrahpaşa Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Hadımköy Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Hasanpaşa Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Şule Yüksel Şenler Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
İsminaz Şahin Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili ortaya atılan iddialar ile ilgili olarak"Buralardan Erdoğan'ı vurmaya kalkarlarsa avuçlarını yalarlar. Bunu bildikleri için etraftaki arkadaşlarla saldırıyorlar. Oğlumu hedef alarak TÜRGEV Vakfı'yla ilgili ismini zikrediyorlar" dedi.

"BİNA YAPTI TÜRGEV'E KİRALADI"


 "Bina yaptı, 25 yıllığına TÜRGEV'e kiraladı" diyorlar. Sosyal iş yapmayan belediye var mı? Belediye yurt yapıp 25 yıllığına kiralıyor. Benzer şekilde; İstek Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne kadar yapılmış benzer uygulamalar var. Neticede orası bir yurt, Bilal Erdoğan'ın oteli değil. TÜRGEV'den dolaşıp bana gelmek istiyorlar.

TÜRGEV HAKKINDAKİ YOLSUZLUK İDDİALARI

- Kamuya ait arazilerin TÜRGEV'e usulsüzlük ve yolsuzlukla devredilmesi. Yaşanan sorunların Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın nüfuzları kullanılarak çözülmesi.

- Ali Ağaoğlunun imar ve ruhsat sıkıntılarının çözülmesi karşılığında rüşvet olarak 20 Dönüm arazisini TÜRGEV'e bağışlaması.

- İGDAŞ'a ait arazinin TÜRGEV'e usulsüz yapılarak devredilmesi.

- Milli Eğitim Vakfının Şehzadebaşı'nda Türgev'e devrettiği arazide Otel yapılmak istenmesi üzerine, araziye sınır özel arazinin tehditle satın alınmak istenmesi,

- Altunizade'de hazineye ait bir araziye talip olan Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi geri çektirilerek arazinin TÜRGEV'e devredilmesi.

- Millet caddesindeki 17 dönümlük İETT garajı arazisinin TÜRGEV'e devredilmesi girişimi.

- Hayırlı Vakfı'na ait 27 dönümlük araziye imar alınmasına karşılığında TÜRGEV'in araziye % 50 ortak edilmesi.

- Üsküdar Ünalan Mahallesi'ndeki bir arazinin başka birine devrinin Bilal Erdoğantarafından engellenerek Osman Bozkurt'a devrinin sağlanması.

- Özel şirketlerin TÜRGEV adına yapılan inşa ve tadilat işlemleri için ücret talep etmemesi.

İNTERNETHABER

Editör: TE Bilişim