Beyşehir ilçesi Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Ramazan ayında din görevlilerine teravih namazlarının jet hızıyla kıldırılmaması uyarısında bulundu.

 Müftü Erdoğan, Ramazanda 20 rekat olarak kılınan teravih namazlarının camilerde adeta bir yarış halinde kıldırıldığına vurgu yaparak, bu konuda düzenledikleri toplantılarda böyle bir durum yaşanmaması için din görevlilerini uyardıklarını söyledi.

 Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konudaki talimatlarını da toplantılarda, din görevlilerine ifade ettiğini belirten Müftü Erdoğan, "Her iki rekatta bir selam verilmesi, mutlaka ve mutlaka ikişer rekat olarak namazın kılınması noktasında talimat vermiş bulunuyoruz. Ancak, buna riayet edenlerin sayısını da yeterli olarak gördüğümüzü ifade edemiyorum. Hiç olmazsa, eğer dört rekatta selam verecek olsak bile ki bunu aşması mümkün değil. O zaman en azından Tadil-i Erkan'a riayet etmek, yani rüku ve secdede üç kere 'sübhane rabbiyel-azim ve sübhane rabbiyel a'la' diyebiliyor muyuz? Eğer biz tabiri caizse kuşun yem yemesi gibi, böyle yatıp kalkmak, hiçbir ciddiyeti olmayan, dışarıdan bakıldığında da bir ağırlığı hissedilmeyen ve bir vakarı temsil etmeyen davranışa namaz dememiz, hele hele bu hareketin alemlerin Rabbi'nin huzurunda olmasını ifade etmemiz doğrusu zorlanılan bir husustur" dedi.

 Müftü Erdoğan, "Biz maalesef 12 dakikada teravih namazı kılmak gibi bir garabeti yaşıyoruz. Bu vebal altına kimsenin girmeye hakkı olmamalıdır. Böyle bir şeyi cemaat olarak beklemek de, görevliden beklemek de ayrıca bir sorumluluğu gerektirir. Onun için en azından namaz suresinden aşağı olmak üzere küçük sureler okunarak ikişer rekatta bir selam verme noktasında talimat verdik. Ama tabi cemaat bunu nasıl karşılıyor, cemaat mi teşvik ediyor, istiyor? Ne olursa olsun yarın böyle bir hızlılık, böyle bir sürat isteyen cemaat eminim ki, o din görevlisini huzuru ilahide hesabı çekilme noktasında da davacı olacaktır" diye konuştu.

İHA

Editör: TE Bilişim