Yapılan oylamalarda vatandaşlar ağırlıklı olarak “Hayır, Belediyem Kapatılmasını” oyladı

Konya'da kapatılacak beldelerden Yunak ilçesi Saray beldesi, Derbent ilçesi Çiftliközü beldesi, Ereğli ilçesi Zengen Beldesi, Kadınhanı ilçesi Atlantı beldesi ve Cihanbeyli ilçesi Yeniceoba beldesinde de yapılan referanduma Bulduk, Kütükuşağı, Kelhasan, Kuşca, Kandil ve Büyükbeşkavak beldelerinden de katılımlar oldu. Vatandaşlar referandumda “Hayır Belediyem Kapatılmasın, Evet Belediyem Kapatılsın”ı oyladı. Yapılan oylamalarda vatandaşlar ağırlıklı olarak “Hayır, Belediyem Kapatılmasını” oyladı.   Yeniceoba’da Belediyelerin kapatılıp kapatılmamasının halk tarafından oylanmasının gerçekleştirildiği referanduma CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları üyeleriyle Belde Teşkilatları ve yöneticileri de katıldı.

VATANDAŞ BELEDİYELERİNE SAHİP ÇIKSIN
Yenicoba’da gerçekleştirilen referandumda oy kullanıp konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, belde haklarının belediyelerine sahip çakılması gerektiğini belirterek, “Hükümetin belde belediyelerin kapatılması yönündeki tasarıyla Konya Büyükşehir Belediyesinin sınırları Kulu’ya, Taşkente ve Çeltik’e ulaşıyor. Tasarıyla belde belediyelerini kapatıyorum. Belediye hizmetlerini 'merkezden veya Konya’dan yürüteceğim' diyor. Soruyorum size bunun demokrasiyle ilgisi var mı? Yeniceoba’nın bu sorunu bir evladı olarak benimde sorunumdur. Bu konu Yeniceoba’da yaşayan herkesin sorunudur. Bir duruş sergilemeli ve davasına sahip çıkmalıdır. Yeniceoba 1912 belediye olmuş ve 100 yıllık bir belediyedir. Belediyenize sahip çıkın. Bugüne kadar belediye başkanı olanları ve hizmetleri geçenlere teşekkür ediyorum. Hükümet ilçe olmaya aday olan Yeniceoba’yı mahalle yapmak istiyor. Bunu görün ve sorgulayın” dedi.

BELEDİYEM KAPATILMASIN OYLARI AĞIRLIKLI
Yeniceoba’da yapılan referandum da bin 730 kişi Hayır, Belediyem Kapatılmasına oy kullanırken, 3 kişide Evet, Belediyem Kapatılsın’a oy verdi. Derbent Çiftliközü beldesinde de yapılan oylamada, 521 kişi Hayır, Belediyem Kapatılmasın’a oy verirken, 2 kişi de Evet, Belediyem Kapatılsın şeklinde oy kullandı. Yunak İlçesi Saray Beldesinde de yapılan referandumda 957 Kişi Hayır, Belediyem Kapatılmasın şeklinde oy kullanırken, 2 kişide Evet, Belediyem Kapatılsın’a oy verdi. Kadınhanı Atlantı Beldesinde de bin 41 kişi hayır, Belediyem Kapatılmasın’a oy verdi.  Ereğli İlçesi Zengen beldesinde 1072 kişi Hayır, Belediyem Kapatılmasın şeklinde oy kullandı. 31 kişi de Evet, Belediyem Kapatılsına oy verdi. CHP il başkanlığının koordine ettiği referandumlar CHP’li belediye başkanlarının olmadığı beldelerde de gerçekleştirilecektir.
HABER MERKEZİ