2011 yılının Kasım’ı Türkiye’de birçok gelişmenin yaşandığı bir ay oldu. Ekim ayına damgasını vuran gelişmeleri bedelli askerlik ve deniz otobüsünün kaçırılması oluşturdu. Binlerce genci ilgilendiren bedelli askerlik Meclis’ten geçti. Bedelliden yararlanma yaşı ise 30 olarak belirlendi. Deniz otobüsünü kaçıran terörist ise uzun saatler sonunda ikna edilemeyince operasyonla öldürüldü. Olayda yolcuların hiçbirine zarar gelmedi. Kasım ayında Konya’da da üzücü olaylar yaşandı, Eğitim uçuşu yapan 7-4 savaş uçağının düşmesiyle iki pilot şehit oldu. Selçuk Üniversitesinde ise rektörlük seçimi gerçekleşti. 6 adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu Prof. Dr. Hakkı Gökbel aldı.

01 Kasım 2011: Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde kurulan Karaciğer Nakil ve Kemik İliği Transplantasyon Merkezi'nin organ nakli yapabilmesi için gerekli izinlerin alındığını açıkladı.

03 Kasım 2011: Konya'da eğitim uçuşu yapan F-4 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 2 pilotun cenazesi askeri hastaneye kaldırıldı. Uçağın parçaları da inceleme sonrası toplandı.

08 Kasım 2011: Konya'da yol verme meselesi yüzünden araçlarından inip yolda tartışmaya başlayan iki sürücüye hızla gelen başka bir otomobilin çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

09 Kasım 2011: Konya'da, kurban bayramı nedeniyle cezaevinden izinli olarak çıkan bir kişi evine gitmek isterken arabanın çarpması sonucu öldü. Kaza, merkez Selçuklu İlçesi İstanbul Yolu İl Özel İdare önünde meydana geldi. 47 yaşındaki 3 çocuk babası Mustafa Yenigün, Evine doğru giden Yenigün, karşıdan karşıya geçmek üzereyken hızla gelen bir aracın çarpmasıyla hayatını kaybetti.

11 Kasım 2011: Konya'da evlilik tarihlerinin özel olmasını isteyen 99 çift, 11.11.2011 tarihinde nikahlarını kıydırdı.

11 Kasım 2011: İzmit-Karamürsel arasında sefer yapan “Kartepe” adlı deniz otobüsünün terör örgütü tarafından kaçırıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. İçindeki 4 mürettebat ve 17 yolcusuyla kaçırılan geminin görüntüleri, video sitelerinde ardı ardına paylaşıldı. Güvenlik görevlilerinin teröristi etkisiz hale getirmesiyle son bulan operasyon, medyada önemli bir yer kapladı.

15 Kasım 2011: Konya'da torunuyla birlikte yaşayan yaşlı çift, zillerine basıp "Keçilerinizi çalıyorlar" diyen 2 kişi tarafından darp edilip elektroşokla etkisiz hale getirildi. Şüphelilerin darmadağın ettikleri evde bir şey bulamayınca kaçtıkları ileri sürüldü

17 Kasım 2011: Konya'nın Sarayönü ilçesinde Kaymakamlığın deposunda bulunan 50 ton yardım kömürünü belediye ve belediyede çalışan taşeron firmanın işçilerine dağıttığı iddia edilen bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi

18 Kasım 2011: Konya'da, tehlikeli araç kullandığı için trafikte kendisini durdurmaya çalışan ikisi polis otomobili 3 araca çarpan sürücü Mevlüt K., kırılan ön camdan müdahale edilerek etkisiz hale getirildi.

19 Kasım 2011: Konya'nın Kulu ilçesinde trafikte ilerlerken bir otomobilin bagajında küçük bir buzağı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Otomobilin bagajında etrafı seyreden küçük buzağı, görenlerin şaşkın bakışları altında trafikte ilerlemeye devam etti. Diğer sürücü ile çevredekilerin dikkat ve şaşkınlıkla izlediği durum, sürücünün gideceği yere varıp buzağıyı bagajdan indirmesiyle son buldu.

21 Kasım 2011: Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Vanlı depremzedeleri Konya'ya davet ederek, "Zorunlu kalıcılığa gereksinimi olmayanlar için aileleri ile birlikte imkanlarımız ölçüsünde kucak açıyor, şehrimize davet ediyoruz. Konya'mıza gelen tüm Vanlılar dilediği kadar misafirimizdir" dedi.

22 Kasım 2011: Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak bin 207 araçlık Şems Katlı Otoparkı'nda inşaat çalışmaları başladı.

23 Kasım 2011: Bedelli askerlik tasarısı, ayın son günü yasalaşmasına rağmen, daha öncesinde yer aldığı haberlerle kamuoyunun gündeminde yer alan bir başka başlık oldu. Tasarının meclisten geçtiği 30 Kasım tarihi öncesi, bedelli askerlik ile ilgili merak edilen konuların tüm medya kanalları üzerinden tartışılıp, konuşulması, konunun medyada geniş bir yansıma bulmasını sağladı. Kanuna göre, 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle, 30 yaşından gün alanlar, 30 bin TL karşılığında bedelli askerliğe hak kazanacak ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutulacak.

24 Kasım 2011: Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için yapılan seçimlerde oy kullanma işlemi yapıldı.  Selçuk Üniversitesi'ne rektör olabilmek için toplam 6 aday yarıştı. Seçimde toplam bin 472 öğretim üyesi oy kullandı. Sayım sonuçlarına göre 512 sayıyla en çok oyu Prof. Dr. Hakkı Gökbel aldı. İkinci 409 oyla Prof. Dr. Mustafa Şahin olurken, Prof. Dr. Tahir Yüksek 390, Prof. Dr. Celal İzci 73, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut 48, Prof. Dr. Recai Gürbüz 12 oy aldı.
Editör: TE Bilişim