07 Aralık perşembe günü itibariyle Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ bedelli askerlik hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki 2018 yılındabedelli çıkacak mı? Bozdağ, AK Partili milletvekillerinin 'bedelli askerlik çıkacak mı?' sorusu üzerine "Operasyonlar sürerken kesinlikle olmaz" dediği öğrenildi.

Türkiye bir yandan Suriye'de ve Doğu'da büyük operasyonlara imza atarken bir yandan da bedelli askerlik çıkacağı yönüdeki beklenti çok yüksek. Hükümetin yeni bir bedelli askerlik düzenlemesine sıcak baktığı iddiaları dolaşırken bu konuda en net açıklama Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi.

"KESİNLİKLE OLAMAZ"

Bu çerçevede Bozdağ’ın, milletvekillerinin kendilerine yoğun şekilde iletilen, “bedelli askerlik” talebini gündeme getirmeleri üzerine, “Böyle bir ortamda, operasyonlar sürerken bedelli askerlik mümkün değil, kesinlikle olmaz” ifadesini kullandığı bildirildi. Toplantıda konuyla ilgili vekillerin de ağırlıklı olarak, “Bu ortamda bedelli düzenlemesi yaparsak, millet gerekirse elindekini avucundaki satar çocuğunu askere göndermemek için. Askere alacak bir adam dahi bulamayız” değerlendirmesinde bulundukları öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim