Ankara'da bankamatikten çekilmiş gibi gösterdikleri sahte paraları bozdurma bahanesiyle sırada bekleyenlere vererek dolandırıcılık yaptıkları belirlenen iki kişi, polislerce gözaltına alındı

Ankara'da bankamatikten çekilmiş gibi gösterdikleri  sahte paraları, bozdurmak bahanesiyle sırada bekleyen vatandaşlara vererek  dolandırıcılık yaptıkları belirlenen iki zanlı, polis tarafından suçüstüyakalandı.

ATM ÖNÜNDEKİ VATANDAŞLARI DOLANDIRDILAR!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali  Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şikayet üzerine, bankamatiklerden  çekilmiş gibi gösterdikleri sahte paraları bozdurmak bahanesiyle bankamatik önünde bekleyen vatandaşlara vererek dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle E.A.  (53) ve Y.A’yı (43) takibe aldı.

Mamak ilçesinde bir bankamatikte aynı şekilde dolandırıcılık  yaptıkları sırada iki şüpheliyi suçüstü yakalamaya çalışan polis ekiplerini fark  eden iki kişi, kiralık bir araçla kaçtı. Dolandırıcılık zanlıları, polisin ısrarlı takibi sonucu bir süre sonra  yakalandı.

50'DEN FAZLA KİŞİYİ DOLANDIRMIŞLAR

Otomobilde bulundurdukları çok miktarda sahte paraya ve sahte kimliklerle el konulan zanlıların, 50’den fazla kişiyi dolandırdıkları tespit edildi.  Cezaevi firarisi olan ve birçok suçtan arandığı belirlenen E.A. ve  Y.A, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilişim