AB Eğitim ve Gençlik Merkezi tarafından kabul edilen ''Bana bir masal anlat'' projesiyle bir çok masal, gönüllü öğrenciler tarafından anaokulu çağındaki çocuklara anlatılarak tozlu raflardan alınıp çocukların dünyasında hayat buluyor

''Bana bir masal anlat'' projesi koordinatörü Tuba Kavun, eylem 1-2 Yerel Gençlik Projesi kapsamında hazırlanan projenin merkez Meram ilçesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu'nda uygulandığını belirtti.  Kavun, Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında gönüllü arkadaşlarıyla birlikte seçtikleri okullarda anaokulu öğrencilerine, kaderine terk edilmiş masalları 3 ay boyunca okuyacaklarını ifade etti. 
Yeni neslin sanal alemde daha çok vakit harcadığını anlatan Kavun, şunları kaydetti: 
''Günümüz çocukları, gelişimleri ve kişilikleri açısından zararlı oyunlara ve internete çok küçük yaştan itibaren bağımlı hale gelmektedir. İnternet kullanma yaşı anaokulu dönemi yaşına kadar düştü. Bizler masallarla büyüyen bir jenerasyonuz. Bir çok çocuğumuz masallarla hiç karşılaşmadan okul hayatını devam ettiriyor. Bunu önleyecek ve miniklerin kendilerini ebeveynlerine ifade edebilmelerine olanak sağlayacak olan projemizle gün geçtikçe özelliğini ve popülerliğini kaybeden masallar yeniden hayat bulacak. Tozlu raflarda bekleyen masallara el uzatacağız.'' 
''ÇOCUKLARIN HAYAL GÜÇLERİNİ GENİŞLETECEĞİZ'' 
Kavun, masalların bir hayal ürünü olmasına rağmen eğitim amacı taşıdığını, miniklerin duygularına ayna tuttuğunu dile getirdi.  Proje için seçilen ''Pinokyo'', ''Pamuk Prenses'', ''Yedi Cüceler'', ''Kül Kedisi'', ''Kırmızı Başlıklı Kız'', ''Rapunzel'' ve ''Parmak Kız'' masallarının gönüllü masal elçisi üniversite öğrencileri tarafından çocuklara okunduğuna dikkati çeken Kavun, projede masalların tiyatro sunumunun da yer aldığını anlattı. 
Miniklerin masallarla kendi dünyalarında keşfe çıktığını ifade eden Kavun, ''Amacımız özelliğini ve popülerliğini kaybetmiş olan masalları miniklerin dünyasına tekrar kazandırmak, onların hayal güçlerini genişletmek. Yaratıcı yönlerini harekete geçirip, algı gelişimini desteklemek. Çocukların sosyal gelişimlerini kuvvetlendirerek, kendilerini ve diğer insanları anlamalarına yardımcı olacağız'' diye konuştu.  Kavun, projeyi bir çok okulda uygulamak istediklerini, projenin gönüllü olan herkese açık olduğunu sözlerine ekledi.
AA
Editör: TE Bilişim