Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'ndaki kurultayda Bakan Davutoğlu ve Dinçer'in yanı sıra Konya protokolü ile çok sayıda kamyon, minibüs, ticari taksi şoförü katıldı. 
Kurultayda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Torba Yasa'da şoför esnafına sağladıkları kolaylıkları anlattı. Bakan Dinçer, "Eskiden kendi aracı olmayan ve birilerinin aracında çalışmak zorunda olan ehliyet sahibi şoförlerin sosyal güvenlikle ilgili sorunları olurdu. Biz Torba Kanun'da bununla ilgili düzenlemeler yaptık. Eskiden şoför esnafı 4-B'li yani Bağ-Kur'lu sayılırken şimdi aracı olmayan şoförler sigortalı sayılacak. Yani 9 bin olan emekli gün sayısı 7 bin 200'e düşecek. Ve 1 ay yerine 18 günlük prim yatırıldığı zaman 1 aylık yatırılmış gibi sayılacak. İkinci düzenleme ise, eskiden kaza yaptıysanız ve suç sizdeyse sağlık masrafları sizden tahsil ediliyordu. Ama yeni düzenlemeyle suçlu olun olmayın kaza nedeniyle hastaneye yatmış ve tedavi görmüşseniz kesinlikle tedavi parası ödemeyeceksiniz. Uzun süreli tedavilerde de bu düzenleme geçerli. Sosyal yardım konusunda da bizim politikamız eğer ekonomik büyüme sağlayamıyorsanız sosyal yardımda yeterli olamazsınız. Bizim asıl mücadelemiz yoksullukla mücadeledir. Siz ekonomik olarak büyüyeceksiniz ki, sosyal yardımlarda ve istihdam da gelişebilesiniz" dedi. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise rahmetli babasının 3 mesleğinden birisinin nakliyecilik olduğunu ve kendisini tanıdıklar arasında hissettiğini ifade ederek, "Can ve mallarımızı emanet ettiğimiz, dünyadaki en riskli mesleklerin başında sizler geliyorsunuz. Sizlerin eğitimi, deneyimi ve kültürü bu nedenle çok önemli. Sizler ayrıca ekonomimizin atar damarlarısınız. Bugün günde 40 bin TIR, Suriye'den geçerek Ortadoğu'ya mal götürüyor. Biz Ortadoğu'yla ilgili açılımlar yapabiliriz ama siz olmazsanız bu açılımın zemini sağlam olmaz. Siz nasıl bizim canımızı emanet ettiğimiz insanlarsanız, sizin can güvenliğiniz de devletin sorumluluğunda. Bu bağlamda son 8 yılda 13 bin 600 kilometre duble yolu ülkemize kazandırdık. Önümüzdeki zamanda ise 15 bin kilometre duble yolu daha tamamlayacağız. Asıl amacımız ise Edirne'den giren nakliyeciler Habur Sınır Kapısı'na kadar otobandan giderek daha güvenli bir biçimde geçiş yapabilmesidir" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim