Serginin açılışı Meram İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nuri Aydın ve okul idaresi ile öğrenciler yaptı.
Sergide öğrencilere ait Mevlâna’nın yedi öğüdü çalışmalarından hayatına, Mesnevi hikâyelerinden Mevlâna’nın anılarına birçok çalışma bulunuyor. İngilizce öğretmeni Adem Doğrutekin, bu çalışmalarla öğrenciler hem Hazreti Mevlâna ile ilgili bilgi birikimlerini arttırırken bir yandan da İngilizcelerini geliştirme imkânı bulduklarını, bu çalışmalar sayesinde 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin Mevlâna Müzesi'nde turistlere gönüllü rehberlik yapabildiğini ve bu çalışmaların her sene mutat hale getirildiğini belirtti.  
Törende konuşma yapan Meram İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nuri Aydın, öğrencilere Mevlâna’yı iyi tanımaları ve Mevlâna’nın 7 öğüdünü hayatlarına tatbik etmeleri tavsiyesinde bulundu. Sergideki çalışmaları gezen Mehmet Nuri Aydın, okul idaresi ve öğrenciler çalışmalarla ilgili öğrencilerden bilgi aldılar. İngilizce olarak hazırlanan sergi öğrencilerin İngilizce okumalarına destek olduğu ve pratik yapma imkanı veriyor. Şube Müdürü Mehmet Nuri Aydın öğrencilerden bu çalışmaları tercüme etmesini de istedi.
Okul Müdürü Hüseyin Taş ise “öğrencilerimiz proje ve performans çalışmalarıyla hem ürünlerini sergiliyorlar hem de öğrendiklerinin kalıcı olmasını sağlıyorlar. Özellikle bu sergi İngilizce zümresinin Mevlâna haftası münasebetiyle hazırladığı bir sergidir. Gönül dostu Mevlana mızı tanımak ve yabancı konuklara da İngilizce olarak anlatabilmek öğrencilerimiz için bir hedeftir” dedi.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim