Atiker Otogaz Sistemleri’nde sigarayı bırakan 44 kişi altın ile ödüllendirildi. Dün fabrikada düzenlenen yemekli ödül törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Defterdarı Ramazan Türkan ve işadamları katıldı. Atiker Otogaz yönetici ve işçilerinin de hazır bulunduğu törende konuşan Atiker Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker, sigara bırakmanın önemine değinerek, sağlık ve sıhhat için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getirdi ve davetlilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de herkesin farklı sorumluluklarla yaşaması gerektiğine vurgu yaparak, “Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefimiz olmalıdır. Ozon tabakası, iklim değişiklikleri, günümüzde yaşananlara baktığımız zaman farklı önceliklerimiz olması gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Yaşanabilir çevre, temiz su temiz hava en hayati unsurların başında geliyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız bu konuda. İşadamlarımız da bu anlamda işbirliği yapmalı. Bakıyorsunuz bu konuda en güzel örneği Atiker ailesi gösteriyor. Mehmet Ali Atiker örnek işadamlarındandır. Bu alanda da sigarayı bırakan personelini ödüllendirerek öncülük etmiştir. Tüm işadamlarına örnek olacaktır.” dedi.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise modern yönetimlerin çoğaldığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Marka değeri açısından çok olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bu konuda çok başarılı işadamlarımız var. Bu kampanyaya destek veriyoruz” diyerek Atiker ailesini bu kampanyasından dolayı tebrik etti.
Konuşmaların ardından sigara bırakan personele altınları ve belgeleri verildi. Protokolün gerçekleştirdiği altın verme töreninde kampanyaya bir katılım da Konya Gazeteciler Cemiyetinden geldi. Personele ödüllerini veren Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir yaptığı konuşmada bu kampanyanın kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, “Bende Gazeteciler Cemiyeti olarak gazeteci arkadaşlarımıza böyle bir kampanya düzenlemek için çalışmalara başlayacağım. Ancak altınları da Mehmet Ali Atiker Bey verecek” diyerek Konya Gazeteciler cemiyeti olarak kampanyaya destek verdiklerinin altını çizdi. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir’in bu talebine gülümseyerek karşılık veren Atiker Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker kampanyadaki önemli bir detayı da açıkladı. Sigarayı bırakan personele özel sözleşme imzalattığını ifade eden Atiker Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker, personellerin 5 yıl boyunca sigara içmeyeceğini taahhüt ettiğini buna uymayanlardan ise verilen ödülün 5 katı ceza alınacağını söyledi. Sigaranın hem sağlığa hem de ekonomiye büyük bir zarar getirdiğinin bilindiğini ifade eden Atiker, “Personellerimizle böyle bir kampanya yaptık. Sözleşmemizi de imzaladık. Sözleşme personellerimizin verdiği kararın istikrarı adına önem arz ediyor. Ayrıca kararlarının ciddiyetini gösteriyor” diyerek bu tür kampanyaların devam edeceğinin altını çizdi. 
 
Editör: TE Bilişim