Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Adayı Ali Cemal Cömert, Doğanhisar ilçesinde, seçmenleri ile buluştu. Seçim çalışmaları kapsamında rekli görüntüler veren Cömert, bir köylünün yük taşımacılığında kullandığı at arabasına binerek, köylüden oy istedi.

Cömert, köylünün, kentlinin eşit olduğu bir ülkenin CHP iktidarı ile mümkün olduğunu belirttiği konuşmasında, "Biz CHP olarak yerine getiremeyeceğimiz hiçbir vaatte bulunmuyoruz. Emekliye yılda iki maaş sözü verdik. Genel Başkanımız bu sözünü Noter'den onaylayarak halkın karşısına çıktı. 7 Haziran'dan sonra ilk ramazan ve kurban bayramlarında halkımıza birer maaş yani toplamda iki maaş ikramiye vereceğiz. Emeklimiz nefes alacak. En önemlisi en düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Emeklimiz insan gibi yaşayacak" dedi.

Köylünün, çiftçinin yanında olan CHP, her zaman emeğin yanında olmuştur diye konuşan Cömert, şunları söyledi: "Biz CHP iktidarında, mazotun litresini 1,5 liraya vereceğiz. Nasıl ucak, gemi sahipleri mazotu ucuza alıyorsa asıl emekçi, köylü, çiftçi de mazotu 1,5 liradan alacak. Çiftçinin maliyeti girdi fiyatları düştümü karı artacak. Başkaları gibi yurt dışlarında harcamayacak. Kazandığını yine bu ülkede harcayarak."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim