ASKON Konya Şubesi'nin üye firmalarla gerçekleştirdiği Macaristan, Slovakya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti iş gezisi tamamlandı. ASKON heyeti verimli geçen görüşmelerin ve anlaşmaların ardından Konya'ya döndü.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi üyeleri ve işadamlarından oluşan yaklaşık 22 kişilik heyet, ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım başkanlığında bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve incelemelerde bulunmak üzere orta Avrupa ülkelerinin başkentlerine iş gezisi gerçekleştirdi. Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de başlayan, Slovakya'nın Başkenti Bratislava ile devam eden gezi, Avusturya'nın Başkenti Viyana ve son olarak Çek Cumhuriyeti'nin Başkenti Prag'da olmak üzere 3 iş görüşmesi 5 toplantı, 4 ziyaret ve 2 bölge incelemesi gerçekleştirildikten sonra sona erdi.

Gezi hakkında heyet adına değerlendirmede bulunan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, gezinin çok yoğun ve verimli geçtiğini ifade etti. Ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına son derece önemli bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Yıldırım, "ASKON öncülüğünde işadamlarımızın katılımı ile yapılan gezi son derece verimli geçti. Yıllık yaklaşık 250 milyar EURO'luk bir pazar hacmi olan orta Avrupa ülkelerinden Macaristan, Slovakya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nde Konyalı işadamlarımızın da yatırımlarının ve işbirliklerinin olması için temaslarımızı sürdüreceğiz. Şuanda anlaşma yapmak üzere bir çok heyet üyemiz bulunmaktadır. Umuyorum ki, önümüzdeki süreç içerisinde ziyaret edilen ülkelerle ticari bağlantılar, yatırım ortaklıkları ve işbirliği çalışmaları gerçekleştirilecektir. Önümüzde ki ay heyetimizden işadamlarımız  bu gölgeye bireysel bir ziyaret daha yapma kararı almıştır. Bölgenin önemine binaen ASKON olarak bizde konunun takipçisi olacağız, üyelerimize sürekli yönlendirmelerde bulunacağız" diye konuştu.

İHRACATI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

İhracat rakamlarının artması için çalıştıklarını belirten Yıldırım, "Bu gezi ihracatçı firma sayımızın da arttırılması ve ihracat yapan firmalarımız için ise ihracatlarının artırılması yönünde çalışmalarımızdan biri olarak öne çıkmıştır. KOBİ işletmelerin sürekli arttığı Konya ihracat rakamlarının artırılması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca, gerçekleştirilen iş gezisiyle iş adamlarımızın yeni pazarlar bulmalarına da önemli bir avantaj sağlıyor. Ayrıca 4 ülkede görüştüğümüz kurumlardan Konya'mıza alım heyetleri getirilmesi konusunda iş birliğine varmış bulunmaktayız.  Bu bakımından Macaristan, Slovakya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti iş gezisi son derece yararlı olmuştur" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim