27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 24 Haziran’da gerçekleştirilecek. Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte aday adaylığı sürecinin de startı verildi. Bu kapsamda siyasi partilerin genel merkezlerinde başvuru stantları açılarak aday adaylığı başvuruları alınmaya başlandı. Kamu görevinde bulunanlar için ise aday adayı olabilmeleri için gerekli istifa işlemi sona erdi. Kamu görevinden istifa eden Aday adayları da başvurularını yapabilecekler.

KONYA’DAN ŞİMDİYE KADAR 21 İSİM DUYURDU

Aday adaylığı sürecinin başlamasıyla Konya’da da siyasi hareketlilik başladı. Milletvekili aday adayı olmak isteyenler, kamu görevi yürütüyorsa bu görevinden istifa ederek aday adaylıklarını açıkladı. Bunlardan biri de Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek. Başkan Akyürek milletvekili adaylığını açıklayarak görevinden istifa ettiğini duyurdu. Konya'nın bildiği çok sayıda isim AK Parti, MHP, CHP ve SP'den milletvekilliği için aday adayı oldu. Şu an için Konya’da kamuoyuna aday adaylığını açıklayan 21 isim bulunuyor. 

TAHİR AKYÜREK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milletvekili Aday Adaylığı için Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. 3 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi ile elinden gelen gayreti gösterdiğini ve Konya’nın gelişimine katkı sunmaya çalıştığını belirten Akyürek, kısmet olduğu takdirde milletvekili olarak bu hizmetini sürdüreceğini vurguladı.

MEHMET HAMDİ YILDIRIM

Eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı, Başbakanlık Müşaviri Mehmet Hamdi Yıldırım’ın, AK Parti Aday Adayı olmak üzere görevinden istifa ettiği bildirildi. 2017 yılından bu yana  Başbakanlık Müşaviri görevinde bulunan Yıldırım’ın bir çok önemli çalışmalara imza attığı biliniyor.

İSMAİL KÜÇÜKBAYRAK

Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlığını da yürüten İsmail Küçükbayrak’ın da AK Parti’den aday adayı olacağı belirtildi. 2011’de Konya’daki seçim çalışmalarından beri Davutoğlu’nun yanında çalışan Küçükbayrak, milletvekili olarak hizmetini sürdürmek istiyor.

HACI AHMET ŞİMŞEK

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ahmet Şimşek milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Şimşek,  “24 Haziran 2018 Milletvekilliği genel seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeliği ve Selçuk Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım” diyerek kararını açıkladı.

PROF. DR. SALİH YILMAZ

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ankara Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz da AK Parti Konya Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada 24 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti Konya’dan aday adayı olacağını söyleyerek görevinden istifa ettiğini bildirdi.

CELİL ÇALIŞ

Konya tarım camiasının sevilen ismi Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şube Başkanı Celil Çalış, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. “Milli Devlet Güçlü Türkiye İçin aday adayı oldum” diyen Çalış, DSİ’deki görevinden ve ZMO Konya Şube Başkanlığından istifa ederek destek istedi.

HASAN UZMAN

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman da AK Parti aday adaylığını açıkladı. Uzman, “Değerli Dostlarım önce cenabı Hakk’ın yardımı sonra siz dostlarımın duasını ve desteği ile çıktığım bu yolun ülkemize Konya’mıza, esnafımıza, şahsıma hayırlı olmasını niyaz eder desteklerinizi beklerim” dedi.  

SALİH AKÇA

Yerel siyasetin sevilen isimlerinden 23.dönem aday adayı ve 24.dönem MHP Konya milletvekili adaylarından Av. Salih Akça 24 haziranda yapılacak olan seçimlerde MHP Konya Milletvekili adayı olduğunu ifade ederek, “24 Haziran 2018 genel seçimlerinin ülkemize,  gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesini, Ülkücü Hareketin bu seçimden  başarıyla çıkmasını Yüce Mevla'dan niyaz ederim" dedi.

AYGÜL ERDEM

Mehir Vakfı Genel Müdürü ve Mehir Aile Dernek Başkanı Aygül Erdem de yine aday adaylığını açıklayan isimler arasında yer alıyor. AK Parti’den aday adayı olduğunu açıklayan Erdem, geçtiğimiz dönemlerde de yine aday adayı olarak “Konya siyasetinde ben de varım” mesajı vermişti.

OSMAN YAVUZ

Konya Reklamcılar Derneği Başkanı Osman Yavuz da AK Parti’den aday adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu. Resmi sosyal medya hesabından “Nerede kalmıştık?” diyerek aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdiğini açıklayan Yavuz, Konyalılardan destek istedi. Yavuz da yine geçtiğimiz dönemlerde de aday adayı olarak dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

MUSTAFA EFE

Mustafa EFE, 27. Dönem milletvekili genel seçimlerinde AK Parti’den Konya Milletvekili aday adayı olmak için Başbakanlık’taki görevinden istifa etti. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda danışman olarak görev yapan Mustafa EFE ülkemizin Afrika’ya yönelik çalışmalarının planlanmasında birçok kurum ve kuruluşa da katkılarda bulundu.

FERAMUZ ERTAN

Karapınarlı işadamı Feramuz Ertan geçtiğimiz dönemlerde de AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olarak başvuru yapmıştı. Ertan bu dönemde de aday adaylığını açıklayarak başvuru yapacağını duyuran isimler arasında yerini aldı.

MEHMET EREN

Geçtiğimiz dönemlerde de AK Parti’den aday adayı olan Mehmet Eren yine aday adayı olacağını duyuran isimler arasında yer aldı. Eren geçtiğimiz yıllarda AK Parti Akören İlçe Başkanlığına da adaylığını açıklamıştı.

HÜSEYİN KORKMAZ

Büyükşehir Belediyesi MHP Meclis Üyesi ve Gurupbaşkanvekili, MHP MYK Üyesi Hüseyin Korkmaz’ın da yine MHP’den aday adayı olmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki görevinden istifa ettiği bilgisine ulaşıldı. Resmi açıklamayı önümüzdeki günlerde yapması beklenen Korkmaz, sahaya inerek MHP ilçe teşkilatlarını ziyarete başladı.  

FATİH ÖZDEMİR

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir de yine AK Parti Konya Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tarımsal alanda hizmet üretmek için, Büyük ve Güçlü Türkiye için, aday adayıyım” dedi.

GÜRSOY BİLGİN

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Encümeni Av. Gürsoy Bilgin’in de Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığı için Meclis Üyeliğinden istifa ettiği bilgisine ulaşıldı. Konya’nın tanınmış isimlerinden Bilgin, aday adaylığı sürecinde destek için yola çıktığı belirtiliyor.

MEHMET ÇALIK

Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun da yeğeni olan Büyükşehir Belediyesi Meclis 2. Başkan Vekili Mehmet Çalık’ın da istifa ederek AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı olduğu gelen bilgiler arasında.

CELAL CANDAN

Konya’nın tanınmış avukatlarından, Konya spor dünyasının önemli isimlerinden av. Celal Candan’ın da AK Parti Konya Milletvekilliği için aday adayı olduğu bilgisine ulaşıldı.

AHMET KAĞAN KARABULUT

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Ahmet Kağan Karabulut da AK Parti Konya Milletvekili Aday Adaylığı için kamu görevinden istifa etti. Karabulut AK Parti İl Başkanlığı’na giderek aday adaylığı başvurusunu yaptı.

FATİH SATILMIŞ

MHP Konya İl Başkan Yardımcısı Fatih Satılmış da aday adaylığı için partisinin il başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Satılmış sosyal medya hesabından partililere seslenerek ‘Dua ve destek’ beklediğini söyledi.

MEHMET AKİF YILMAZ

Uzun süre TBMM’de danışmanlık görevinde bulunan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'nun eski danışmanı Mehmet Akif Yılmaz da AK Parti’den Konya milletvekili aday adaylığını açıklayan isimler arasında yer aldı.

Editör: TE Bilişim