AK Parti’nin iktidara gelişinin 10. yılı nedeniyle Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Milletvekilleri Mustafa Akış ve Hüseyin Üzülmez düzenledikleri basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.
AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan il başkanı Ahmet Sorgun, iktidardaki 10. yılın hayırlı olmasını dileyerek, iktidarları döneminde gerçekleştirilen bazı ilkleri anlattı. Sorgun; “İlk defa Türkiye’de enflasyonun tek haneli rakamlara düştüğünü gördük. İlk defa Milli Eğitim bütçesi bu ülkede bütün bütçelerin milli gelirden aldığı pay eğitim bütçesi bütün bütçelerin önüne geçmiş oldu. Yine ilk defa halk kendi Cumhurbaşkanını seçecek. İlk defa Konya ve Türkiye hızlı trenle tanıştı. İlk defa temel atılırken açılış gün ve saati verildi. Hatta 59 saat ve şu kadar dakika geciktik diye halktan özür dilendi. Bunlar devrim niteliğinde gelişmelerdir”
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış da, Büyükşehir Yasa tasarısıyla ilgili açıklamalarda bulunarak muhalefetin tasarıya tepki göstermesini eleştirdi. Akış, Konya’nın büyükşehir yasasına altyapı olarak hazır durumda olduğunu söyleyerek, “Bizim muradımız daha hızlı ve daha kaliteli hizmeti bugüne kadar almayan büyükşehir statüsünde olmayan vatandaşlarımıza da sunabilmek. Bununla birlikte hali hazırda ilin belediye hudutları dışında kalan bölgelerinde yaşayan kişilerin mahalli müşterek ihtiyaçlarının da daha kurumsal ve daha güçlü yapılara sahip ve halka hesap verme zarureti bulunan belediyeler tarafından giderilmesinin önü açmaktadır” dedi.
Son günlerdeki bir diğer tartışmanın da AK Parti tarafından gerçekleştirilmesi düşünülen ve milletvekillerinin imzasına açılan anayasa değişikliği olduğunu dile getiren Akış, “Bu değişiklikle seçilme yaşı 18’e düşürülmektedir. Yine muhalefet sırf AK Parti tarafından ve sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından zikredilmesi nedeniyle bu değişikliğe de karşı çıkmaktadır” diyerek muhalefeti eleştirdi.
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise, “2 gün önce AK Partimizin, Başbakanımızın önderliğindeki iktidarı 10’uncu yılını doldurdu. İnşallah hedefimiz cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 vizyonumuzu gerçekleştirecek yeni ikinci bir 10 yıl iktidarını gerçekleştirmektir” ifadelerini kullandı.
İHA

 
Editör: TE Bilişim