Yazıklar olsun!...

Belde-i Muhayyereolarak bilinen, öyle de olan Konya'yı pis emellerine alet eden zihniyete,

Ahlaksızlıktasınır tanımayan, kendisine insan demeye bin şahit gerektiren haya yoksunu gafillere,

Hz. Mevlana'nın tüm insanlığa iyiliği, doğruluğu, güzelliği, ahlakiliği, hoşgörüyü, insan olma bilincini ve kısacası KUR-AN'ı ve İSLAM'ı yaymaya çalıştığı bu veciz topraklardatüm bu değerlerin aksiyle hemhal olan zalimlere,

Toplumuyapılan yanlışlıklar nedeniyle uyarıp kurtuluşa vesile olmak dururken; var olan düzeni bozup, her türlü hayasızlığı yapmayı kendilerine mubah gören AR DAMARI ÇATLAMIŞ insansı yaratıklara,

Yüzlerine tükürülesi, gözleri kör edilesi, kulakları kesilesi, sürüm sürüm süründürülesi mahluklara yazıklar olsun!

Yaklaşık iki gün önce Eski Garaj olarak bilinen Karatay Otobüs Terminali yakınlarından Üçler Mezarlığı'na giden yol üzerinde muhabirimiz Ahmet Çakır'ın şahit olduğu, sonrasında da sosyal boyutuyla düşünüldüğünde bizi yazmakla mükellef kılan bir hadise üzerine döküldü bütün bu beddualar dilimden!

Olay o kadar vahim bir boyuta ulaşmış durumda ki, ıslahı içindua etmek dahi gelmedi içimden!

Yenigün'ün manşetinde de okuyacağınız-okuduğunuz üzere fuhuş çetesi boş durmuyor!

Bir zamanlar işlek cadde ve sokaklara attıkları kartvizitlerle insanları ahlaksızlığa davet eden gafiller, baktılar ki bu şekilde olmuyor, şimdilerde direkt temasa geçiyorlar.

Şehrin belli noktalarında Konya'nın ve Konyalının hiç de alışık olmadığı bir manzarayı ortaya koyarak, yol kenarlarına ahlaksızlığın metalarını yerleştiriyorlar.

Madalyonun diğer yüzündeki (burada yazmamın uygun düşmediği p!.ler) bu metaları uzaktan takip ediyor.

Ağlarına düşürdüklerive masum olmayan ancak bu illete alet olan şahısları maddi olarak kaz gibi yolarken, sadece bu dünyalarını değil, ahiretlerini de mahveden zalimler, nasıl büyük bir vebal altına giriyor, varın siz düşünün!

Bu duruma nasıl geldik?

Hiç alışık olmadığımız, biraz akıl ve izan sahibi olan insanları düşündüren, sizin ananız bacınız yok mu? dedirten, ahlak sahibi insanları düşündüren bu manzaraya giden yolun AB sürecinden geçtiğini söylesek yanlış demiş de olmayız!

Fuhuş yasak ama zina değil!

Polis bile bu durumda naçar!

Şahit olduğu manzara karşısında, 'arkadaşımla oturduk sohbet ediyoruz, sanane' gibi bir tavırla yaklaşıldığında ne yapabilir ki?

Sadece yetki, sorumluluk ve ahlaki değerleri ölçeğinde uyarıyor...

Sözün özü dostlar, kısaca ifade etmeye çalıştığımız bu manzaranın mimarları için yaptığımız 'ALLAH SİZİ KAHRETSİN' duasına bir AMİN bekleriz.

Mesnevi'den:

“Sen de öyle muamelede bulun ki, ağızlar, gece gündüz sana dua edip dursunlar.”