AKP Konya İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) tarafından hazırlanan program kapsamında Konya Milletvekili adayları Harun Tüfekçi, İlhan Yerlikaya, Gülay Samancı, Mustafa Akış ve Rahim Türk, Beyşehir ilçesine toplu çıkarma yaptı. İl ve ilçe yönetim kurulu, il ve ilçe gençlik ve kadın kolları yanı sıra 200’e yakın teşkilat mensubunun eşlik ettiği Beyşehir programı çerçevesinde pazar yeri esnafı, sanayiciler ve vatandaşlar ziyaret edildi. Milletvekili adayları gittikleri her yerde büyük ilgi görürken, 200 kişilik kortej eşliğinde ilçe merkezini yürüdü.SKM programları kapsamında ayrıca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Ereğli ilçesinde seçim çalışması yaptı. Bakan Davutoğlu’na AK Parti Konya Milletvekili Adayları Kerim Özkul, Cem Zorlu ve Halil Etyemez eşlik ederken, Karatay’da Hüseyin Üzülmez, Meram’da Mustafa Kabakçı, Selçuklu’da Ayşe Türkmenoğlu, Cihanbeyli’de ise Abdullah Ağralı çeşitli programlar yaptı.Beyşehir programına ilçe seçim bürosundaki basın toplantısıyla başlayan milletvekili adayları, ardından kortej eşliğinde ilçe semt pazarında vatandaşları selamladılar. Sanayi ve esnaf ziyaretiyle programlarına devam eden milletvekili adayları, 2023 Vizyonu’nu anlattılar.
Milletvekili adayları adına bir konuşma yapan AKP Konya Milletvekili Adayı İlhan Yerlikaya, seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Artık son 100 metredeyiz. Yarış tabiriyle bu son 4 gün bize göre 100 metre anlamına geliyor. AK Parti iktidarı bu 8 buçuk yılı dolu dolu geçirdi. Biz de bu son 100 metrede 8 buçuk yılda yapılanları anlatıyoruz” dedi.
AK Partili milletvekili adaylarının gittikleri ilçelerde büyük bir ilgiyle karşılandığını kaydeden Yerlikaya, “Hizmetlerin hepsini bir kenara bıraksak sadece istikrarın yakalanması bile başlı başına büyük bir olaydır. Çiftçimiz, köylümüz, esnafımız ve sanayicimiz bu istikrarın bir göstergesi olarak yaşam standartları çok yükseltti. Biliyorsunuz bir zamanlar 70 sente muhtaç bir ülkeydik. Yoksulluk almış başını gitmişti. Bankalar boşaltılıyor, faizler her geçen gün artıyordu. Her gün zam haberleriyle uyanıyorduk. Ama AK Parti’nin iktidar olduğu 2002 yılında yıllık ekonomi yüzde 9,4 küçülmüşken, 2011 yılında yüzde 8,9 büyüdü” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim