Konya Eczacılar Odası ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Akılcı İlaç Kullanımı projesinin ilk eğitim ve bilgilendirme toplantısı Konya Eczacılar Odası üyesi eczacıların katılımıyla gerçekleştirildi.

5.Bölge Konya Eczacılar Odası Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Konya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Talat Gök, Eczacılık Şube Müdürü Ecz. İclal Çevik ve çok sayıda eczacı katıldı.

Toplantıda İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Talat Gök, akılcı ilaç kullanımı ile ilgili eczacılara yönelik akıllı ilaç kullanımı projesi ile ilgili sinevizyon eşliğinde bir sunum yaptı. Toplantının ikinci bölümünde ise Konya Eczacı Odası tarafından yapılan 'Eczanelerin Algılanan Hizmet Kalitesi, Hasta beklentileri ve Sorunların Belirlenmesi'ne yönelik anketin sonuçları Oda Başkanı Eczacı Cemil Karakap tarafından bir sunu ile eczacılar ile paylaşıldı.

Akılcı ilaç kullanımı projesi ile ilgili toplantı sonunda açıklamada bulunan TEB 5. Bölge Konya Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Cemil Karakap, "Bu proje çerçevesinde eczacılar alacakları eğitimin ardından okullarda öğrencilere yönelik ve onların anlayabileceği bir dilde ilaçlar nasıl kullanılmalı, kullanırken nelere dikkat etmeli, ilaçların saklanma koşulları ile ilgili bilgiler verecek. Aynı zamanda odamız ve Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili hazırlanan el broşürleri ve afiş çalışmaları gerçekleştirilecek. Son olarak da vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantıları yapılacak" diye konuştu. 

Gerçekleşecek proje ile kamu kaynaklarının rasyonel kullanılacağını, gereksiz ilaç kullanımının da önüne geçileceğini aktaran Karakap, ""Hastalarımızın kullandıkları ilaçlardan maksimum fayda görmesi sağlanacak. Aynı zamanda hastalarımızın ilaç okuryazarlık seviyesi yükseltilmesi hedefleniyor. Ayrıca yaptırdığımız anket sonuçlarına göre eczacılar eksik olan yönlerini ve karşılaştıkları sorunlar üzerinde değerlendirme yaparak, eksik yönlerini gidermeye ve verdikleri hizmetin kalitesin artırılması yönünde tespitlerde bulundular" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim