MHP, 7 Haziran öncesinde seçim çalışmalarını hızlandırdı. MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Milletvekili Adayı Hüseyin Oprukçu, M. Sait Gönen, Süleyman Şenol, Şükrü Portakal seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, milletvekili adayı Hüseyin Oprukçu, MHP İl Başkanı Murat Çiçek ve parti yöneticileri Konya'nın Akşehir ilçesinde seçim çalışmasında bulundu.

 Akşehir'de esnaf ve vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinleyen Kalaycı ve Oprukçu, MHP'nin seçim beyannamesini anlatarak destek istedi.

 Mustafa Kalaycı yaptığı açıklamada, önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı şoför esnafına yönelik ÖTV muafiyetinin MHP seçim beyannamesinde bulunduğunu söyledi. Kalaycı, "Sayın Başbakan şoför esnafımıza yönelik olarak bazı vaatlerde bulundu. Bu vaatlerden en önemlisi şoför esnafımızın 2016 yılına kadar yenileyeceği ticari araçtan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmayacak olması. Öncelikle buradan Sayın Başbakan'a şunu söylüyorum, bugüne kadar aklın neredeydi. Seçim beyannameniz ortada. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçim beyannamesinde böyle bir vaat yok. MHP olarak Sayın Genel Başkanımız projelerimiz çalınmasın diye seçim beyannamemizi en son açıkladı. Ama bunlar çalmaya alışmış, yürütmeye alışmış. Bu kez bizim seçim beyannamemiz de yer alan ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarafından altı çizilerek kamuoyuna açıklanan şoför esnafımıza yönelik vaadimizin birisini yürütmeye kalktılar. Buradan kınıyorum Sayın Başbakanı ve şunu ifade ediyorum. 13 yıldır iktidardasınız aklınız neredeydi. Seçim beyannameniz açıklandı, orada da yer vermediniz ama şimdi kalkıp şoför esnafımızın aklını çelmeye çalışıyorsunuz. Şoför esnafımızın sıkıntısı bir değil. Biz MHP olarak seçim beyannamemizde de yer aldığı üzere bir taksici, dolmuşçu, minibüsçü, otobüsçü, kamyoncu esnafımızın yenileyeceği ticari aracından 2016'ya kadar da değil ömür boyu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) almayacağız" dedi

DÜŞÜNDÜKLERİ TEK ŞEY; BAŞKANLIK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya milletvekili adayları Beyşehir ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürüyor.  Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Prof. Dr. M. Sait Gönen, Beyşehir'de seçim çalışmalarına devam etti. Milletvekili adayları Süleyman Şahin, Şükrü Portakal il, ilçe teşkilatı ve il kadın kollarıyla birlikte Beyşehir'de seçmenlerle buluşan Gönen, Beyşehir halkına MHP ye olan ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Konya ve ilçelerini adım adım dolaşarak, halkla buluşan Gönen, Beyşehir'de de vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

 Gönen burada vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, iktidar partisi AK Parti'yi Konya'nın üç dönemdir desteklediğini söyleyerek, "Bugün bu iktidarın sanayi esnafımıza, çiftçimize, memurumuza, emeklimize kimseye vereceği bir umut kalmamış. Düşündükleri tek şey varsa yoksa başkanlık sistemi. Gelecek ile ilgili hiçbir şey vaat edemiyorlar. Görüyoruz ki hemşehrilerimiz bu yorgun iktidarı göndermekte kararlı. Türkiye'de terörü bitirecek, kökünü kazıyacak hareket varsa o da Milliyetçi Hareket Partisidir, MHP'dir. Sizlerin derdini çözecek parti varsa oda Cumhuriyet tarihinin en müsrif iktidarı ile karşı karşıyayız. Ermenek'te evladını madenin altında şehit veren Recep amca yırtık lastik ayakkabı ile gezerken, Ankara'daki Recep beyler saraylarda geziyor maalesef. Gelir dağılımındaki adaletsizlikte ODSİ raporlarına göre birinci sıradadır. Hep beraber 7 Haziran'da bu saltanata dur diyeceğiz" diye konuştu.

İHA

Editör: TE Bilişim